«Правила авіаційної безпеки – абсолютний пріоритет»: МЗС Білорусі відреагувало на критику Заходу

«Правила авіаційної безпеки – абсолютний пріоритет»: МЗС Білорусі відреагувало на критику Заходу

25.05.21 08:45 0 306
Міністерство закордонних справ Білорусі «вражене поспішністю відверто войовничих заяв з боку низки країн і європейських структур», заявив прессекретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

«Звичайно, чисто по-людськи зрозуміло і сумно, що пасажири вказаного рейсу зіткнулися з певними незручностями. Однак правила авіаційної безпеки – це абсолютний пріоритет, до того ж скрізь і для всіх. У зв'язку з цим дії екіпажу літака, що відповідає за життя своїх пасажирів, представляються повністю виправданими», – сказав Глаз.

Він додав, що дії влади Білорусі «також повністю відповідали встановленим міжнародним правилам».

«Білоруська сторона завжди відповідально підходила і підходить до їхнього дотримання. Це визнається і відповідними регуляторами в авіаційній сфері. Більш того, упевнений, що в цьому питанні ми в змозі гарантувати повну транспарентність, у разі необхідності прийняти експертів і продемонструвати всі матеріали, щоб виключити інсинуації», – додав Глаз.

Речник вважає, що «ситуація прямо і явно нагнітається», «знову зазвучали лозунги про санкції».

«Ми все ж закликаємо тих, хто піддався цій порочній практиці, пам'ятати про правила і безпеку пасажирів, усе спокійно проаналізувати, дочекатися висновків компетентних експертів», – зазначив представник МЗС Білорусі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ