Плюси і мінуси використання паперових форм для випічки

Плюси і мінуси використання паперових форм для випічки

26.05.21 09:38 2 465

Паперові форми вже давно завоювали популярність у багатьох виробників випічки, починаючи з кафетеріїв і ресторанів і закінчуючи великими фабриками. Викликано це тим, що при набагато меншій, ніж у силіконових або інших термостійких виробів вартості, вони мають практично всі їх достоїнствами, і дозволяють готувати продукти без підгоряння і прилипання. Існує велика кількість різноманітних форм, вироблених з паперу.

Вони можуть відрізнятися як своєю формою — округлої, довгасто-овальної, з різьбленими краями, так і матеріалом. В якості останнього виступає гофрований папір, термостійкий папір, щільний картон або пергамент. У деяких випадках (при випічці виробів з важкого тіста) можуть застосовуватися двошарові форми і форми з посиленими краями.

Нумо розгляньмо основні плюси. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://goodbaking.pro/ua/product-category/formi-dlya-pirogiv/, в якому їх безпосередньо можна придбати.

 

Головні переваги та недоліки застосування паперових форм для випічки

Серед великої кількості позитивних сторін використання паперових форм для випічки варто виділити наступні:

  • Низька ціна. Вона дозволяє заощадити на виробництві та знизити вартість готової продукції.
  • Зручність в зверненні. Випічка, приготована в паперових формах, не вимагає видалення останніх перед реалізацією, завдяки чому скорочується і спрощується технологічний процес, а також полегшується транспортування (пергамент в даному випадку грає роль готової упаковки).
  • Простота утилізації. Паперові вироби які здатні біологічно руйнуватися, тому не забруднюють навколишнє середовище при випадковому попаданні в неї, а їх переробка здійснюється нарівні з іншими побутовими відходами (без спеціальних умов).
  • Універсальність. Випікати продукцію в формах з термостійкої паперу можна у всіх видах печей — електричних, духових і СВЧ.
  • Економічність. Форми не вимагають попереднього змазування соняшниковою олією, тому значно скорочують витрати останнього під час приготування.
  • Гігієнічність. Паперова упаковка, роль якої грає форма з пергаменту, після продажу товару дозволяє покупцям їсти тістечка або кекси в будь-якому зручному місці без попереднього миття рук, а відходи — просто викинути в урну;
  • Полегшення процесу випічки. Папір розподіляє тепло більш рівномірно, ніж метал або силікон, за рахунок своєї малої товщини. Це дозволяє скоротити час на випікання і виключити нерівномірний прогрів тіста.
  • Поліпшення попиту. Привабливий зовнішній вигляд (особливо для формочок з гофрованими стінками і різьбленими краями) і добре зберігання продукту навіть при тривалому транспортуванні роблять придбання випічки в пергаменті кращим варіантом для покупців, ніж покупка «голих» маффинов або тістечок.
  • Стійкість до перепадів температур. Форми добре зберігають свою геометрію і обсяг навіть при швидкому охолодженні з подальшим нагріванням (наприклад, після переміщення в морозильну камеру з подальшою розморожуванням).

Мінусів же у паперових форм для випічки зовсім небагато, і головним з них є невелика жорсткість стінок. Через неї рекомендується наповнювати ємності не більше, ніж на 2/3 від висоти, а для більшої надійності або при необхідності завантажити їх повністю — використовувати спеціальне стягуюче кільце. Якщо останнього немає в наявності, то в якості додаткової підтримки можна використовувати металеві ємності або готувати тісто трохи більшої щільності і починати випікання в добре розігрітій духовці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 95)
Попередня новина: Преимущества ...
Наступна новина: Кондиціонер Cooper & Hunter ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Mishanyy - 26.05.21

автору спасибі за пост !!

аватар країна
CryCryCry666 - 26.05.21

було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!