Паперові форми вже давно завоювали популярність у багатьох виробників випічки, починаючи з кафетеріїв і ресторанів і закінчуючи великими фабриками. Викликано це тим, що при набагато меншій, ніж у силіконових або інших термостійких виробів вартості, вони мають практично всі їх достоїнствами, і дозволяють готувати продукти без підгоряння і прилипання. Існує велика кількість різноманітних форм, вироблених з паперу.
Вони можуть відрізнятися як своєю формою — округлої, довгасто-овальної, з різьбленими краями, так і матеріалом. В якості останнього виступає гофрований папір, термостійкий папір, щільний картон або пергамент. У деяких випадках (при випічці виробів з важкого тіста) можуть застосовуватися двошарові форми і форми з посиленими краями.
Нумо розгляньмо основні плюси. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://goodbaking.pro/ua/product-category/formi-dlya-pirogiv/, в якому їх безпосередньо можна придбати.
Головні переваги та недоліки застосування паперових форм для випічки
Серед великої кількості позитивних сторін використання паперових форм для випічки варто виділити наступні:
- Низька ціна. Вона дозволяє заощадити на виробництві та знизити вартість готової продукції.
- Зручність в зверненні. Випічка, приготована в паперових формах, не вимагає видалення останніх перед реалізацією, завдяки чому скорочується і спрощується технологічний процес, а також полегшується транспортування (пергамент в даному випадку грає роль готової упаковки).
- Простота утилізації. Паперові вироби які здатні біологічно руйнуватися, тому не забруднюють навколишнє середовище при випадковому попаданні в неї, а їх переробка здійснюється нарівні з іншими побутовими відходами (без спеціальних умов).
- Універсальність. Випікати продукцію в формах з термостійкої паперу можна у всіх видах печей — електричних, духових і СВЧ.
- Економічність. Форми не вимагають попереднього змазування соняшниковою олією, тому значно скорочують витрати останнього під час приготування.
- Гігієнічність. Паперова упаковка, роль якої грає форма з пергаменту, після продажу товару дозволяє покупцям їсти тістечка або кекси в будь-якому зручному місці без попереднього миття рук, а відходи — просто викинути в урну;
- Полегшення процесу випічки. Папір розподіляє тепло більш рівномірно, ніж метал або силікон, за рахунок своєї малої товщини. Це дозволяє скоротити час на випікання і виключити нерівномірний прогрів тіста.
- Поліпшення попиту. Привабливий зовнішній вигляд (особливо для формочок з гофрованими стінками і різьбленими краями) і добре зберігання продукту навіть при тривалому транспортуванні роблять придбання випічки в пергаменті кращим варіантом для покупців, ніж покупка «голих» маффинов або тістечок.
- Стійкість до перепадів температур. Форми добре зберігають свою геометрію і обсяг навіть при швидкому охолодженні з подальшим нагріванням (наприклад, після переміщення в морозильну камеру з подальшою розморожуванням).
Мінусів же у паперових форм для випічки зовсім небагато, і головним з них є невелика жорсткість стінок. Через неї рекомендується наповнювати ємності не більше, ніж на 2/3 від висоти, а для більшої надійності або при необхідності завантажити їх повністю — використовувати спеціальне стягуюче кільце. Якщо останнього немає в наявності, то в якості додаткової підтримки можна використовувати металеві ємності або готувати тісто трохи більшої щільності і починати випікання в добре розігрітій духовці.
КОМЕНТАРІ
було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!
автору спасибі за пост !!