МЗС і МКІП закликали українських журналістів і громадських активістів не їздити до Білорусі

МЗС і МКІП закликали українських журналістів і громадських активістів не їздити до Білорусі

26.05.21 13:46 0 429
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликали українських журналістів, представників правозахисних організацій, громадських активістів утриматися від поїздок до Білорусі з огляду «на загрозу та непередбачуваність дій влади Білорусі». Про це йдеться в спільній заяві МКІП і МЗС, оприлюдненій 25 травня.

Кулеба і Ткаченко рішуче засудили порушення владою Білорусі прав і свобод представників медіасфери.

«Продовження утисків проти журналістів, наступ на свободу слова та життя журналістів тривають всупереч вимогам демократичного світу і міжнародним зобов'язанням Білорусі. Узурпуючи білоруський інформаційний простір, Мінськ умисно і безпринципно намагається встановити тотальний інформаційний контроль і наповнювати його виключно провладною пропагандою, чому не може бути місця в сучасному світі», – йдеться в заяві.

МКІП і МЗС закликали білоруську владу негайно звільнити Романа Протасевича й інших політичних в'язнів, припинити репресії проти незалежних засобів масової інформації та відновити повагу до прав і свобод людини.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мінськ опублікував ...

КОМЕНТАРІ