На Тернопіллі уряд вніс корективи в нові правила отримання субсидій

На Тернопіллі уряд вніс корективи в нові правила отримання субсидій

26.05.21 12:12 0 356
Уряд вніс певні корективи у нові правила отримання субсидій - зокрема, нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви та декларації. Але є виключення: це домогосподарства, які отримували субсидії у грошовій безготівковій формі, це ті, у кого вона була призначена за фактичним місцем проживання (за договором найму/оренди житлового приміщення, внутрішньо переміщеним особам), і ті, кому субсидія була призначена без врахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

Тобто цим людям треба буде подати нові заяви і декларації.

При цьому продовжується верифікація субсидій і це правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує.

Нові зміни також торкнуться питання наявності декількох об'єктів житла. Якщо у власності є кілька (більше двох) квартир, то субсидія призначена не буде.

Якщо є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить отримати допомогу. Так само, якщо є ще одне житло на правах спільної сумісної, або спільної часткової власності з іншими людьми, а також ті, що знаходяться в сільській місцевості

Збільшено розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія. Претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень.

Таким чином, з 1 травня поточного року всі, хто буде отримувати субсидію, будуть отримувати її в готівкових коштах. Заяви можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна в тому числі онлайн, поштою або через відповідальних осіб територіальних громад або працівників ЦНАП.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ми – з вами,наші ...
Наступна новина: НБУ послабив гривню на 2 ...

КОМЕНТАРІ