У Міносвіти не володіють даними про кількість стрілецьких тирів у школах

У Міносвіти не володіють даними про кількість стрілецьких тирів у школах

26.05.21 11:01 0 361
Точних даних про стрілецькі тири у закладах загальної середньої освіти в Україні немає, повідомили у відповідь на запит Радіо Свобода в Міністерстві освіти і науки.

«Інформація щодо кількості наявних в закладах загальної середньої освіти стрілецьких тирів у МОН відсутня, оскільки в більшості комунальних закладах загальної середньої освіти у 90-х роках ХХ ст. навчальна зброя була вилучена через неможливість забезпечення її зберігання згідно з законодавством. Поступово заклади освіти почали використовувати в освітньому процесі «лазерні» тири», – повідомили у Міносвіти.

Водночас у відомстві заявили, що нині предмет «Захист України» є обов'язковим для 10 і 11 класів і на нього виділяється 1,5-2 години навчального часу. Вивчення предмета проводиться окремо для юнаків та дівчат.

«Поділ класів на групи юнаків та дівчат може здійснюватися незалежно від кількості учнів у класі, при цьому кількість учнів у групі повинна бути не менше 5 осіб. Дівчата за їх власним бажанням (у разі згоди батьків, опікунів або піклувальників) можуть навчаються за програмою для групи юнаків. Юнаки, які за станом здоров'я, релігійними поглядами (за подачі відповідних документів: довідки про стан здоров'я, заяви батьків, довідки із релігійної організації) не можуть вивчати основи військової справи, навчаються за програмою для групи дівчат», – повідомили у МОН.

За даними відомства, також в Україні нараховується 5259 закладів загальної середньої освіти, у яких діють військово-патріотичні гуртки.

19 травня у Черкасах помер дев'ятикласник, який за місяць до того зазнав поранення в голову в шкільному тирі під час тренування з кульової стрільби. Хлопчика госпіталізували у вкрай тяжкому стані. У поліції Черкаської області повідомили про відкриття провадження за трьома статтями «замах на умисне вбивство», «незаконне поводження зі зброєю» та «недбале зберігання вогнепальної зброї». Тренера затримали.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обмен валют – где и как ...
Наступна новина: У Рівненській області троє ...

КОМЕНТАРІ