У Росії позбавляють пасивного виборчого права прихильників «екстремістських організацій»

У Росії позбавляють пасивного виборчого права прихильників «екстремістських організацій»

27.05.21 12:51 0 430
У Росії нижня палата парламенту, Державна дума, в третьому, остаточному читанні прийняла законопроєкт, який передбачає заборону балотуватися на виборах для учасників і прихильників організацій, визнаних у Росії екстремістськими. Цей документ може зробити практично неможливим обрання прихильників заарештованого опозиційного політика Олексія Навального.

Тепер документ має підтримати Рада федерації і підписати президент Росії Володимир Путін. Вибори до Державної думи призначені на вересень.

Заборона поширюється на участь у виборах не тільки в Державну думу, а й на всіх рівнях. Також вона пошириться не тільки на членів організацій, визнаних екстремістськими, і тих, хто надавав їм підтримку, а й на людей, які висловлювали «підтримку цілям і формам організації, визнаної екстремістською чи терористичною, а також окремих заходах такої структури», тобто може йтися, наприклад, про коментарі в інтернеті.

Причетність людей до діяльності заборонених організацій повинен буде встановлювати суд. Але без судового рішення можна буде забороняти балотуватися людям, які були засновниками або керівниками організацій. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Навальний повідомив, що проти нього розслідують три кримінальні справи

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В обласній прокуратурі ...

КОМЕНТАРІ