Лукашенко стверджує,що сигнал про бомбу на борту Ryanair надійшов зі Швейцарії. Раніше заявляли про «Хамас»

Лукашенко стверджує,що сигнал про бомбу на борту Ryanair надійшов зі Швейцарії. Раніше заявляли про «Хамас»

27.05.21 08:04 0 352
Інформація про мінування літака компанії Ryanair, який 23 травня на шляху з Афін до Вільнюса екстрено розвернули і посадили в Мінську, надійшла зі Швейцарії. Про це 26 травня заявив, виступаючи в білоруському парламенті, Олександр Лукашенко.

Його слова наводить близький до пресслужби Лукашенка телеграм-канал.

Як сказав Лукашенко, літак розвернули біля Білоруської АЕС. «А якби раптом системи безпеки АЕС були переведені в режим повної бойової готовності», – зазначив він, уперше коментуючи ситуацію з примусовою посадкою борту ірландського авіаперевізника.

На зустрічі з депутатами, членами Конституційної комісії і представниками органів держуправління Лукашенко сказав, що був здивований «настільки швидкою та хворобливою» реакцією країн Заходу на інцидент.

«Не встиг літак сісти в Мінську, як посипалися написані під копірку звинувачення з Заходу та заборони на польоти. Надто вже швидко зреагували», – сказав Лукашенко.

Раніше білоруська влада заявила, що повідомлення про бомбу на борту літака Ryanair надійшло електронною поштою від «солдатів «Хамас». Листа зачитав директор департаменту авіації Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі Артем Сікорський 24 травня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Затримання Протасевича: «Хамас» заперечує, що повідомляв про бомбу в літаку Ryanair – ЗМІ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ