Білорусь закриє посольство в Канаді після заяви Трюдо щодо інциденту з літаком і журналістом

Білорусь закриє посольство в Канаді після заяви Трюдо щодо інциденту з літаком і журналістом

27.05.21 11:02 0 349
Влада Білорусі оголосила, що закриє своє посольство в Канаді після того, як прем'єр-міністр Джастін Трюдо засудив примусову посадку літака Ryanair і арешт журналіста Романа Протасевича, та вказав на можливі санкції.

Білоруське посольство в Оттаві повідомило, що закриється 1 вересня і припинить роботу консульських служб з 10 липня після понад 24-річного «взаємовигідного співробітництва».

Тимчасовий повірений у справах Євген Русак заявив AFP, що рішення було «не спонтанним», а ухвалене на основі аналізу «практичного впливу поточних двосторонніх контактів».

Напередодні на пресконференції Джастін Трюдо назвав ситуацію з літаком і білоруським журналістом «обурливою, незаконною і абсолютно неприйнятною».

Він також сказав, що Канада розгляне питання про розширення нинішніх санкцій проти режиму Олександра Лукашенка. Влада Канади також порадила канадським авіакомпаніям і літакам уникати повітряного простору Білорусі з міркувань безпеки. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Закрите небо» Білорусі: які авіакомпанії припинили польоти?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у селі ...
Наступна новина: У Тернополі на вулиці ...

КОМЕНТАРІ