Відкриття ринку землі дозволить українському агросектору стати локомотивом економічного розвитку,— Денис Шмигаль

Відкриття ринку землі дозволить українському агросектору стати локомотивом економічного розвитку,— Денис Шмигаль

27.05.21 10:30 0 404
Ринок землі — це рушій для громад та бізнесу. Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» 25 травня.

Очільник Уряду нагадав, що нещодавно Верховна Рада ухвалила в цілому законопроекти №2194 та №2195, які стали одним із останніх кроків до запуску в Україні повноцінного ринку землі. Також учора під час форуму Президент України Володимир Зеленський підписав один із законів.

«Рубікон пройдений. Скасування мораторію стало по-справжньому історичною подією для України», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр зауважив, що вигодонабувачами стануть не тільки землевласники та аграрії, а також українські громади.

«За підрахунками Міністерства економіки, в останні роки у власність громад передано 4 млн гектарів землі оціночною вартістю близько 20 мільярдів доларів. Це надзвичайний крок для регіонального розвитку та реформи децентралізації, яку ми активно впроваджуємо», — зазначив очільник Уряду.

Як наголосив Денис Шмигаль, земельна реформа — це, перш за все, про відновлення історичної справедливості, про стимулювання розвитку сільського господарства, про децентралізацію та збільшення ролі громад у прийнятті важливих рішень.

«Відкриття ринку землі дозволить українському агросектору стати справжнім локомотивом економічного розвитку. Я вірю, що це історичний крок для нашої держави, який мав бути зроблений ще кілька десятиліть тому, але буде зроблений командою Президента Володимира Зеленського в 30-ту річницю Незалежності», — відзначив Глава Уряду.

Прем'єр-міністр додав, що Уряд ставить земельну реформу як постійний пріоритет своєї роботи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ