Понад 2500 заявок уже подано на електронну реєстрацію і зарахування дітей у перші класи тернопільських шкіл

Понад 2500 заявок уже подано на електронну реєстрацію і зарахування дітей у перші класи тернопільських шкіл

27.05.21 08:26 0 334
31 травня завершується подача заявок на електронну реєстрацію дітей у перші класи закладів загальної середньої освіти Тернополя, а також завершується подача оригіналів і копій необхідних документів для зарахування майбутніх першокласників у заклади освіти.

Станом на ранок 26 травня через електронну систему «Україна. ІСУО інформаційна система управління освітою» уже надійшло 2546 заявок на реєстрацію і зарахування дитини до тернопільських шкіл, 2018 з яких – від батьків, діти яких мають право на першочергове зарахування та 628 у статусі «Інші», не за місцем реєстрації.

Як запевняють в управлінні освіти і науки, місць у закладах загальної середньої освіти Тернополя достатньо, тож у батьків ще є чотири робочих дні, щоб встигнути зареєструвати дитину у перший клас та подати усі необхідні документи.

Нагадаємо, електронна реєстрація майбутніх першокласників впроваджена з метою забезпечення прозорості, відкритості та запровадження єдиного підходу до зарахування дітей у перші класи закладів загальної середньої освіти Тернопільської міської ради.

Електронна реєстрація дає можливість:

* управлінню освіти і науки збирати статистику щодо кількості заяв до першого класу в розрізі шкіл;

* переглядати наповнюваність закладів загальної середньої освіти;

* отримувати інформацію щодо кількості вільних місць у закладах; аналізувати статистику заяв та наповнюваність закладів для їх подальшого розвитку і модернізації. Отже, це дозволить мати інформацію про мережу 1 класів на наступний рік, ефективніше розподіляти кошти в рамках Нової Української Школи (НУШ), планувати свою роботу;

* закладам загальної середньої освіти отримувати та обробляти заяви батьків в онлайн-режимі (роздруковувати готові форми заяв, згоди на обробку персональних даних, тощо);

* автоматизувати розподіл заяв на першочергові та другочергові;

* отримати журнал заяв як електронний архів, імпортувати дані в Excel;

* надавати попередню інформацію про заклад (гуртки, секції, особливості навчання, профілі, мови навчання тощо);

* батькам переглянути інформацію про ЗЗСО;

* подати заяву на реєстрацію в один чи декілька ЗЗСО;

* отримувати інформацію на електронну пошту щодо подальших дій після подання заяв;

* отримати результати зарахування.

Звертаємо увагу, якщо станом на 31 травня кількість поданих електронних заяв не перевищує загальної кількості місць у 1 класі, не пізніше 01 червня видається наказ про зарахування усіх дітей.

Впродовж 01-15 червня заяви про зарахування дітей не приймаються, проте уже після 15 червня батьки можуть подати документи дітей в обраний ними навчальний заклад на вільні місця, якщо такі будуть.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ