117 000 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech прилетіли в Україну

117 000 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech прилетіли в Україну

27.05.21 11:55 0 380
В Україну прилетіли 117 000 доз вакцини Comirnaty проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Це перша партія цієї вакцини, яку закуповують державним коштом через міжнародну агенцію Crown Agents. Усього до кінця цього тижня в країну доставлять 167 310 доз цього препарату.

Вакцину з цієї партії використають для щеплення таких груп:

працівники сфери освіти (додаткова потреба);

особи з першого та другого етапу, зокрема медики (не щепились раніше);

військовослужбовці Збройних сил України, співробітники структур державної безпеки;

представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

В Україні щепитимуть проти COVID-19 представників дипломатичних місій інших держав. Натомість останні вакцинують наших дипломатів, які працюють в цих країнах та забезпечують підтримку наших громадян, що перебувають за кордоном.

Вакцинація здійснюватиметься організовано, мобільними бригадами. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty/Pfizer, буде зарезервована друга доза з тієї ж партії.

Вакцина Comirnaty (Комірнаті) - це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 21-28 днів.

Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech коштом донорів у межах COVAX - глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцин проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп - персонал та мешканців будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, освітян та інші групи з першого та другого етапів вакцинації.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я досягло домовленості з компанією Pfizer про постачання в Україну в 2021 році 20 млн доз вакцини Pfizer-BioNTech

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 500 учасників у ...
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ