Шкільні стенди: що потрібно знати?

Шкільні стенди: що потрібно знати?

27.05.21 12:29 0 745

Увійшовши в будь-яке приміщення, ми в першу чергу помічаємо яскраві елементи, освітлення, інтер'єр. Це особливо актуально при організації простору в будь-якому дитячому закладі, в тому числі і школі. Залежно від загальної ідеї оформлення: оригінальна або стандартна — простір можна наповнити окремими елементами. Це можуть бути стенди для кабінету мови та літератури, отримані школою або вихованцями дипломи, грамоти, кубки, або інші пам'ятні речі.

Оформлення навчального закладу стендами дозволяє не тільки наповнити простір яскравими, красивими деталями і сформувати єдиний стиль приміщень — фойє, рекреацій, коридорів, актового залу та їдальні, а й наповнити його смисловим навантаженням. У звичайній школі є ряд обов'язкових елементів: меню, розклад, дошка оголошень, спортивні досягнення, куточок безпеки. Однак, це не просто красиві елементи інтер'єру, а перш за все, спосіб доведення важливої інформації до відома учнів та їх батьків. Тут можна ознайомитись з прийнятими в школі правила, інформацією про майбутні події, порядку дій в надзвичайних ситуаціях і багато іншого. Можливі й спеціальні стенди:

  • вимоги до шкільної форми;
  • деякі правила дорожнього руху і т. п.

Наступним великим масивом елементів виступають стенди в кабінетах. Вони грають роль як наочних посібників, так і опорних матеріалів і сприяють підвищенню успішності. Діти краще і швидше засвоюють теоретичний матеріал, який постійно перед очима. Також стенди можна використовувати для анонсування теми уроку, для представлення плану занять, як варіант — з використанням оригінальних барвистих ілюстрацій.

Крім того, шкільні стенди інформують про різні заходи:

  1. екскурсіях;
  2. походах;
  3. змаганнях;
  4. роботі гуртків.

Стенди з поличками або зажимами можна використовувати в якості виставки кращих робіт учнів — творів, виробів і малюнків.

Де розмістити стенди?

Для розміщення стендів не підходять темні коридори і тупиковий простір без вікон. Найкраще, якщо приміщення, де буде розташовуватися стенд, має бути добре освітлене. Чим важливіше інформація, тим більш відвідуване місце необхідно вибрати. Не варто розміщувати стенди на сходових отворах, близько відкриваючих назовні дверей — це небезпечно і може призвести до псування стенду і отримання травми дітям.

Необхідно врахувати і цільову аудиторію інформаційного стенда. Інформацію про здорову їжу доречно розмістити близько їдальні, а розповісти про майбутньому змаганні — в фойє і поруч зі спортивним залом.

Яку інформацію повинен містити стенд для школи?

Виходячи з навчальних завдань і потреб учнів, кожен учитель сам вирішує, який стенд потрібен в кабінеті. У кабінеті математики знадяться стенди зі складними схемами і формулами, на уроках іноземної знадобиться алфавіт мови, що вивчається. На уроках фізики і геометрії завжди буде корисно мати перед очима ключові формули або правила

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 115)
Наступна новина: «Українська правда» ...

КОМЕНТАРІ