Кредит під заставу автомобіля: плюси й мінуси

Кредит під заставу автомобіля: плюси й мінуси

27.05.21 22:00 0 681

Позики під заставу майна, особливо автомобіля, — явище сьогодні поширене. З їх допомогою багато вирішують свої фінансові проблеми, причому навіть ті, хто не один раз отримував відмову на заявку за споживчим кредитом в банку. Річ у тім, що фінансові організації набагато охочіше йдуть назустріч позичальникові, готовому надати машину в якості гарантії повернення позикових коштів.

Висока ймовірність схвалення — одне з важливих, але далеко не єдині переваги даного виду кредитування. Водночас і про горезвісну «ложку дьогтю» не можна забувати. Тому, перш ніж ставити на кін свій транспортний засіб, корисно буде дізнатися про всі переваги та недоліки кредиту під заставу авто.

Переваги позик під заставу авто в автоломбарді

Згідно з даними статистики, кількість тих, хто бере кредит під забезпечення машиною, зростає з кожним роком. Думка користувачів такої позики в більшості випадків позитивне. Київ лідирує серед регіонів дії послуги «авто під заставу», а на сайті компанії «ТРАСТ АВТО»: https://autolombard.in.ua/uk/kredit-pod-zalog-avto/ ви можете подати заявку на цей вид кредитування. Як правило, відзначаються такі його переваги:

  • Швидкість. Оформити подібний кредит можна буквально за один день. Це величезний плюс, коли гроші потрібні терміново.
  • Простота оформлення. Для отримання позики, автовласникові достатньо надати свій паспорт і документи на машину.
  • Універсальність. Позичальником може стати будь-який повнолітній громадянин, власник автомобіля. Якщо ви звернетеся, наприклад, в автоломбард, то там не буде цікавитися вашою кредитною історією, рівнем доходу, наявністю офіційного працевлаштування. Щоб отримати необхідну суму, досить мати машину та надати її в якості застави.

ВАЖЛИВО! Розмір позики буде сформований після проведення процедури оцінки автомобіля потенційного позичальника. Оцінюватимуться такі характеристики авто, як: зовнішній вигляд, технічна справність, марка, модель, рік випуску і пробіг.

Найбільшу цінність представляють моделі іноземного виробництва, популярні на вторинному ринку, віком до 5-8 років, в хорошому стані.

Деякі фінансово-кредитні установи надають кредити під заставу і автомобіля, і ПТС. Якщо в першому випадку транспортний засіб буде перебувати на спеціальній стоянці кредитодавця до повного виконання кредитних зобов'язань позичальником, то в другому — авто залишається у власника, і їм можна користуватися. Саме такий тип кредитування сьогодні найбільш популярний. Правда розмір позики буде нижче — порядку 30-60 % від ринкової вартості ТЗ.

Кредит під заставу авто: чи є підводні камені?

Відзначимо недоліки такого кредитування:

  • Ризик втрати транспортного засобу. Втім, його легко уникнути — треба своєчасно погашати кредит, не допускати прострочень і не ховатися від кредитора.
  • Розмір позики завжди нижче ринкової ціни авто.
  • Щоб отримати такий кредит в банку, доведеться зібрати досить об'ємний пакет документів, в тому числі довідку про доходи й про офіційне працевлаштування. Але ви завжди можете звернутися в автоломбард — тут умови набагато гнучкіші.
  • На час кредиту доведеться пересісти на громадський транспорт. Однак є вихід — взяти позику під заставу ПТС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 83)
Попередня новина: Переваги ...
Наступна новина: Чим стільниця з камню краща ...

КОМЕНТАРІ