Створення національного авіаперевізника — це розвиток українського авіабудування і здешевлення квитків на внутрішні авіарейси

Створення національного авіаперевізника — це розвиток українського авіабудування і здешевлення квитків на внутрішні авіарейси

28.05.21 08:14 0 358
Умежах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» в Україні наразі відбувається будівництво та реконструкція шести аеропортів. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на прес-брифінгу 27 травня під час робочої поїздки в Дніпропетровську область.

«В Україні цього року розпочалося активне будівництво аеропортів. Лише на аеропорт у Дніпрі держава на цей рік виділила з бюджету майже 1,5 млрд грн. Проведено прозорий тендер і найближчими місяцями має активізуватися робота щодо будівництва злітно-посадкової смуги. Ми доведемо до завершення всі ці роботи протягом наступних двох років і нарешті в місті-мільйоннику Дніпрі з'явиться сучасний та великий аеропорт», — наголосив Прем'єр-міністр.

Крім того, Денис Шмигаль прокоментував питання створення національного авіаперевізника та розвитку внутрішніх авіаперевезень в Україні. Очільник Уряду відзначив, що внутрішній авіаперевізник має закуповувати українські літаки, але ведуться перемовини й про закупівлю літаків міжнародних виробників. Зокрема, такі переговори ведуться з трьома найбільшими світовими компаніями в цій галузі.

«Розвиток української національної авіакомпанії має сприяти й розвитку авіабудівництва в Україні. Держава вперше за 30 років почала активно замовляти літаки в наших заводів. Зокрема, досягнуто домовленості та підписано контракти на постачання трьох літаків серії Ан для Збройних Сил, а також двох літаків Ан для Міністерства внутрішніх справ», — відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також відзначив, що створення власної національної авіакомпанії сприятиме виконанню одразу двох завдань: розвитку авіабудування та здешевленню квитків на внутрішні рейси.

За словами Дениса Шмигаля, новий очільник Міністерства інфраструктури отримав завдання прискорити процес перемовин та роботи для створення такого національного авіаперевізника. Найближчим часом мають бути укладені відповідні меморандуми.

#Кабінетміністрів

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільські ОДА ...
Наступна новина: ДСНС попереджає про пожежну ...

КОМЕНТАРІ