Міністри закордонних справ ЄС почали обговорювати економічні санкції проти Білорусі

Міністри закордонних справ ЄС почали обговорювати економічні санкції проти Білорусі

28.05.21 10:23 0 346
Міністри закордонних справ Європейського союзу почали переговори щодо економічних санкцій проти Білорусі на тлі міжнародного засудження інциденту з літаком Ryanair.

«Викрадення літака та затримання двох пасажирів абсолютно неприпустимі, і ми почнемо обговорювати питання впровадження галузевих та економічних санкцій», – заявив Верховний представник ЄС Жозеп Боррель 27 травня, вступаючи на зустріч міністрів закордонних справ у Лісабоні.

Боррель додав, що робота над новим пакетом санкцій перебуває на початковій стадії, але не навів ніяких деталей.

Кілька міністрів заявили, що санкції ЄС повинні бути спрямовані на сектори, які приносять найбільшу користь правлячій верхівці Білорусі, таких як нафтовий та калійний сектори.

Білоруський авторитарний лідер Олександр Лукашенко та його оточення вже перебувають під низкою західних санкцій через жорстоке придушення масових акцій протесту після виборів минулого року.

Як повідомляв кореспондент Радіо Свобода, новий, вже четвертий, пакет санкцій проти Білорусі Європейський союз має запровадити у червні. Зазначалося, що до того часу має бути складений і список осіб, причетних до вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair. Більше часу може зайняти розробка галузевих санкцій, але і це хочуть завершити до початку літніх канікул у керівних органах ЄС у серпні, наголосив журналіст. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диспетчери повідомили пілотам Ryanair про «мінування» за 27 хв до «листа» від «Хамас» – журналісти

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перевізник «Белавиа» ...
Наступна новина: Міжнародна організація ...

КОМЕНТАРІ