Міжнародна організація цивільної авіації 27 травня обговорить інцидент з бортом Ryanair у Білорусі

Міжнародна організація цивільної авіації 27 травня обговорить інцидент з бортом Ryanair у Білорусі

28.05.21 10:34 0 347
Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) 27 травня проведе термінове засідання, щоб обговорити інцидент з бортом авіакомпанії Ryanair у Білорусі. Засідання призначили після того, як західні держави, що входять до Ради Безпеки ООН, закликали агентство цивільної авіації ООН провести розслідування інциденту.

У заяві після закритого засідання Ради Безпеки вони назвали інцидент «безпрецедентним і неприйнятним» та вимагають притягнути «винних до повної відповідальності». Вони також закликали Білорусь негайно звільнити Протасевича та його дівчину Софію Сапегу.

Заява була підписана Естонією, Францією, Ірландією, Бельгією, Німеччиною, Норвегією, Великою Британією та США.

На початку цього тижня ICAO, членом якої є Білорусь, заявила, що «сильно занепокоєна очевидною примусовою посадкою» літака.

Згідно з конвенцією 1944 року, яка заснувала ІКАО, кожна держава має суверенітет над повітряним простором над своєю територією. Але в тексті також сказано, що підписанти повинні «утриматися від використання зброї проти цивільних літаків у польоті, і що у випадку перехоплення життя людей на борту та безпека повітряних суден не повинне бути під загрозою». ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитки, санкції та «повітряний бойкот» Білорусі: затримання Протасевича змінило авіаційну галузь Європи

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В.о. директора ...

КОМЕНТАРІ