Сертифікація для сільгоспвиробників GLOBAL GAP

Сертифікація для сільгоспвиробників GLOBAL GAP

28.05.21 23:21 22 763

Сьогодні сертифікація за міжнародним стандартом Global G.A.P. для сільгоспвиробників і учасників ланцюжка поставок в Україні стає все більш популярною. До речі, отримати сертифікат Global G.A.P. можна в компанії http://ims-cert.com/mezhdunarodnaya-sertifikacziya/globalg.a.p.html.

Переваги підприємств сертифікованих по GLOBAL G.A.P:

  • підвищення впевненості замовників і споживачів у безпеці, високій якості та безпеки продуктів, скорочення скарг, рекламацій від клієнтів, і як наслідок підвищення купівельного попиту;
  • підтвердження дотримання підприємством українських і міжнародних нормативів, принципів виробництва і продажу безпечних продуктів, включаючи НАССР;
  • вихід на міжнародний ринок і визнання серед прихильників Global G.A.P. і членів глобальної асоціації GFSI (МЕТРО, АШАН, Woll-Mart...).
  • підвищення інвестиційної привабливості за рахунок зменшення витрат виробництва у міру постійного вдосконалення системи менеджменту безпеки продукції та інші додаткові конкурентні переваги.

Стандарт Global G.A.P враховує і контролює мікробіологічне, хімічне, радіаційне забруднення і механічне засмічення продукції.

Сьогодні головний двигун стандарту GlobalGAP - торговельні мережі, переробні підприємства та підприємства громадського харчування. Гарантія безпеки продуктів, пропонованих споживачам, — одне з головних вимог. Наприклад, ключова умова для продукції, що закуповується у переважної більшості європейських супермаркетів - відповідність її вимогам GlobalGAP.

Для виробників продуктів харчування необхідна наявність сертифікованої системи управління безпечністю, яка підтверджує, що вони вирощують і поставляють на ринок безпечні і здорові продукти. Виробники повинні використовувати методи виробництва, які знижують вплив сільського господарства на навколишнє середовище, мінімізують застосування хімікатів, ефективно використовують природні ресурси, при цьому піклуються про працівників, сільськогосподарських тварин і морських мешканців.

Таким чином, сертифікація GLOBAL GAP показує прихильність виробника хорошим (належним) практикам ведення сільського господарства, рибництва. Сертифікація GLOBAL GAP стала необхідною умовою для доступу на міжнародний ринок.

Область застосування стандарту Global G.A.P.:

  • Свіжі овочі, фрукти.
  • Квіти і декоративні рослини.
  • Чай, кава, зернові культури.
  • Аквакультура, зокрема, риборозведення.
  • Тваринництво та птахівництво.
  • Учасники ланцюжка поставок сільськогосподарської продукції.

Побудова системи Global GAP в окремо взятому господарстві складається з певних етапів: підготовчого, передсертифікаційного і сертифікації.

Підготовчий етап також складається з окремих елементів: діагностичний аудит, навчання персоналу, розробка документації та впровадження системи. Під час діагностичного (попереднього) аудиту відбувається первинне знайомство з господарством. До уваги приймаються спеціалізація, сертифіковані культури, стан машинно-тракторного парку, стан системи охорони праці, відбувається знайомство з головними фахівцями і т. п.

Підготовка господарства, навчання персоналу і впровадження критеріїв відповідності — основний етап побудови системи Global GAP. При цьому господарство детально аналізується за всіма контрольними точками, в тому числі методики НАССР, і приводиться у відповідність до вимог стандарту. Проводиться аналіз виробничих ризиків, впроваджуються відповідні процедури відстеження та повернення продукції, системи документообігу, реєстрації технологічних заходів і т. П. Впроваджуються необхідні елементи для визначення рівня залишків пестицидів в продукції і багато іншого.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 108)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Zeka75 - 29.05.21

Спасибо большое!

аватар країна
Repetur - 29.05.21

Да вы сказочник

аватар країна
unretables - 29.05.21

Класс! Афтару респект!

аватар країна
ECherkas - 29.05.21

Каждая статья автора отлична от предыдущей. Вывод: читать автора :)

аватар країна
bapemen - 29.05.21

Добавил в закладки

аватар країна
criogen - 29.05.21

Короче, дело к ночи. После статьи реально разморило… Пошел спать.

аватар країна
artemzab - 29.05.21

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
indigoman - 29.05.21

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
jackmigil - 29.05.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
Exx1t - 29.05.21

реальна тема

аватар країна
Rayllienstery - 29.05.21

Ну жесть звичайно ...

аватар країна
money_dar - 29.05.21

Велике спасибі!

аватар країна
mcygurd - 29.05.21

Прямо навіть не віриться

аватар країна
artem_mazurok - 29.05.21

Супер-пупер!

аватар країна
Sevbi4 - 29.05.21

отличный пример стоящего материала

аватар країна
PavelMegaFon - 29.05.21

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
SirGreyfox - 29.05.21

Откуда берете инфу для постов если не секрет?

аватар країна
tourist013 - 29.05.21

спасибо за интересную ретроспективу!

аватар країна
degerus - 29.05.21

щось в цьому є, безумовно

аватар країна
ilya1703 - 29.05.21

Вот так история!

аватар країна
zigmundvkafe - 29.05.21

Да,жостко

аватар країна
beeench - 28.05.21

Куль надо таких статей по-больше!