На Тернопіллі у Шумську продовжуються роботи з утеплення навчального закладу

На Тернопіллі у Шумську продовжуються роботи з утеплення навчального закладу

29.05.21 11:54 0 359
Під час робочої поїздки у Шумську об'єднану територіальну громаду голова обласної державної адміністрації Володимир Труш ознайомився з проведенням капітального ремонту будівлі Шумського НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст – гімназія». Наразі уже проведено утеплення фасаду без декоративного оздоблення.

Як зазначив голова ОДА Володимир Труш, дуже важливо, щоб у кожному навчальному закладі області були комфортні умови для вчителів і учнів. Завдяки утепленню фасадів, навчальний заклад не лише буде мати кращий вигляд, а також це дозволить зекономити кошти на енергоносіях.

«У рамках програми «Спроможна школа» у 2020 році розпочали ремонтні роботи з утеплення фасаду. Загальна вартість проєкту - 2,5 млн грн. Уже замінені вікна, частково виконані роботи з утеплення фасаду. До 1 вересня цей об'єкт планують завершити. Відтак школа буде мати не лише яскравий фасад, що приваблюватиме дітей, а й зможе економити електроенергію в опалювальний період», - каже голова ОДА Володимир Труш.

У навчально-виховному комплексі навчається 411 учнів. Створено інклюзивний клас для учнів з особливими освітніми потребами.

За словами директор закладу Олександра Добровольського, для того, щоб діти перебували у теплих класах, необхідно було утеплити фасади, замінити вікна.

«Цьогоріч ми змогли побачити результати від часткового утеплення навчального закладу. Зокрема, зменшилася потреба в електроносіях. Заміна вікон та часткове утеплення фасаду дало можливість нам зекономити близько 30% коштів під час опалювального періоду», - каже Олександр Добровольський.

Додамо, за останні чотири роки Шумський НВК двічі став переможцем конкурсу «Посилка Успіху» від Klitschko Foundation та отримав спортивний інвентар. А завдяки програмі «Спроможня школа для кращих результатів» було замінено технологічне обладнання харчоблоку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лукашенко і Путін ...
Наступна новина: Євросоюз готовий надати ...

КОМЕНТАРІ