У МКІП розповіли,коли в Україні експонуватимуть Конституцію Пилипа Орлика

У МКІП розповіли,коли в Україні експонуватимуть Конституцію Пилипа Орлика

29.05.21 11:20 0 324
Конституцію Пилипа Орлика експонуватимуть у Софійському соборі в Києві з 16 серпня до 14 листопада 2021 року. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Конституція Пилипа Орлика 1710 року, рукопис латиною на папері з Національного архіву Швеції (місто Стокгольм) та булава, яка за легендою належали Пилипу Орлику та гетьману Івану Мазепі з Лінчопінгської міської бібліотеки (місто Лінчопінг, Швеція), експонуватимуться у двох виставкових вітринах», – розповіли в міністерстві.

У МКІП зазначили, що оглянути виставку можна буде за вхідним квитком до Софії Київської. Однак, зважаючи на суспільний інтерес, вартість квитка можуть змінити.

Раніше міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що оригінал Конституції Пилипа Орлика, який до Дня Незалежності планують привезти до України зі Швеції, експонуватиметься в заповіднику «Софія Київська». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кулеба: вперше за 311 років оригінал Конституції Пилипа Орлика потрапить до України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хабар за безперешкодне ...

КОМЕНТАРІ