Росія відмовилася приймати деякі рейси,що облітали Білорусь

Росія відмовилася приймати деякі рейси,що облітали Білорусь

29.05.21 11:17 0 330
У російський повітряний простір 26 і 27 травня не змогли зайти кілька рейсів європейських авіакомпаній, які вирішили не летіти через повітряний простір Білорусі. Офіційного пояснення причин із боку російського регулятора досі немає, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

26 травня французька AirFrance не змогла отримати дозвіл на змінений маршрут від російської влади і перенесла рейс Париж-Москва на 27 травня. 27 травня рейс в обліт Білорусі скасували зовсім. Найближчі рейси на Москву AirFrance не знімає. «Завтра і післязавтра є рейси в Москву, і поки що вони зберігаються», – заявив представник компанії. Пасажирів рейсу в четвер пересадили на літак російського «Аерофлоту».

27 травня був також скасований рейс Austrian Airlines OS601 з Відня до Москви. Авіакомпанія пов'язала це з рекомендацією регулятора літати в обхід Білорусі та маршрутом, який не погодила російська влада.

«Зміна маршруту польоту має бути схвалена владою. Російська влада не дала нам цей дозвіл. У результаті Austrian Airlines була змушена скасувати сьогоднішній рейс із Відня до Москви», – йдеться в релізі компанії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Диспетчери повідомили пілотам Ryanair про «мінування» за 27 хв до «листа» від «Хамас» – журналісти

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Microsoft попереджає про ...
Наступна новина: Коронавірус: регулятор ЄС ...

КОМЕНТАРІ