Іран досі не надав імен підозрюваних і даних про те,що їм інкримінують – Єнін щодо збитого літака МАУ

Іран досі не надав імен підозрюваних і даних про те,що їм інкримінують – Єнін щодо збитого літака МАУ

29.05.21 11:30 0 325
Україна очікує, коли іранська сторона виконає свої обіцянки в рамках розслідування збиття Тегераном літака Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». Про це в ексклюзивному коментарі Радіо Свобода розповів заступник міністра закордонних справ України, керівник української групи переговорників з Іраном Євген Єнін.

Із формальної точки зору певний прогрес є, утім, якщо заглибитись в деталі, то залишається велика кількість запитань до іранської сторони щодо розслідування, яке Тегеран представив цьогоріч 21 лютого, каже Єнін.

«Ми до кінця не розуміємо, чому не виконуються ті обіцянки, які було надано нам під час минулого раунду щодо більш активних взаємодій на рівні правоохоронних органів. Ми до цього часу не маємо навіть мінімальної інформації щодо кваліфікацій, які інкримінуються підозрюваним чи обвинуваченим в іранському кримінальному провадженні. Тим більше, ми навіть не маємо банально навіть їхніх імен», – наголосив Єнін.

Питання справедливості в розслідуванні та покаранні винних є принциповим для України та держав-партнерів, чиї громадяни також загинули в авіакатастрові з вини Ірану, каже керівник української групи переговорників.

«Ми неодноразово говорили, що просто купити нас рівнем компенсації не вдасться. Ми йдемо в цьому переговорному процесі не самі, а в форматі широкої переговорної коаліції. Ми в дуже гідній компанії, саме це забезпечить, зрештою, успіх переговорного процесу», – додав Єнін.

8 січня 2020 року літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу з Тегерану до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів). ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Єнін назвав суму претензій українських підприємств до Росії через окупацію Криму й частини Донбасу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ