Голова МЗС Вірменії подав у відставку на тлі напруженості на кордоні з Азербайджаном

Голова МЗС Вірменії подав у відставку на тлі напруженості на кордоні з Азербайджаном

29.05.21 11:23 0 330
Міністр закордонних справ Вірменії Ара Айвазян подав у відставку 27 травня після шести місяців перебування на посаді на тлі зростання прикордонної напруженості з сусіднім Азербайджаном.

Айвазян не пояснив причин своєї відставки. Це сталося відразу після участі в екстреному засіданні Ради безпеки Вірменії, на якому обговорювалося зростання напруженості на вірмено-азербайджанському кордоні.

Виступаючи на зустрічі, в.о. прем'єр-міністра Нікол Пашинян закликав до розміщення міжнародних спостерігачів на спірних ділянках кордону, де вірменські і азербайджанські війська зіткнулися в останні два тижні.

21 травня єреванська газета «Грапарак» повідомила, що Айвазян не згоден із Пашиняном щодо тристоронньої угоди з Азербайджаном і Росією про створення спільного комітету з демаркації кордону між двома сусідніми країнами.

Пашинян призначив Айвазяна міністром закордонних справ 18 листопада. 52-річний дипломат раніше працював послом Вірменії в Мексиці і різних країнах Європи.

Його відставка відбулася після того, як азербайджанські війська захопили шістьох вірменських військовослужбовців на тлі напруженості на кордоні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вірменія звернулася до ОДКБ через прикордонне протистояння з Азербайджаном

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ