Хорватія купує у Франції військові літаки майже за мільярд євро

Хорватія купує у Франції військові літаки майже за мільярд євро

29.05.21 11:32 0 348
Влада Хорватії ухвалила рішення про купівлю 12 французьких військових літаків типу «Ф3Р Рафал», повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Прем?єр-міністр Андрей Пленкович заявив, що ціна становить 999 мільйонів євро.

За його словами, цією угодою «змінюється стратегічна сила країни», а «національна безпека піднімається на рівень, якого досі не було».

Голова уряду в Загребі заявив, що йдеться про «найбільшу інвестицію з метою забезпечення тривалого миру й безпеки хорватських громадян».

Хорватський уряд повідомив, що кошти сплатять до 2025 року, і що хорватські пілоти й військові фахівці пройдуть відповідні навчання у Франції.

Хорватські ЗМІ зазначають, що країна нарешті позбавляється від застарілих радянських «мігів» і «стає першою військовою силою в регіоні». Поряд із французькими, хорватський уряд розглядав і купівлю винищувачів нового покоління від виробників зі США, Швеції й Ізраїлю.

Посольство США в Загребі оприлюднило повідомлення, в якому зазначається, що Вашингтон підтримує угоду й вважає, що його «союзниця Хорватія стане ще сильнішою».

Колишня югославська республіка Хорватія стала членом Північноатлантичного альянсу в 2009 році, через чотири роки вступила до Європейського союзу. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На парламентських виборах у Хорватії перемагає владна партія на чолі з прем'єром Пленковичем

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина додатково ...
Наступна новина: Легенда з вибухом і ...

КОМЕНТАРІ