Білорусь: керівник «Белавіа» назвав заборони компанії на польоти «фашистським збоченством»

Білорусь: керівник «Белавіа» назвав заборони компанії на польоти «фашистським збоченством»

31.05.21 09:03 0 649
Керівник білоруської державної авіакомпанії «Белавіа» назвав «підлістю» і «фашистським збоченством» заборони його компанії на польоти до низки країн і на транзит над територією цих країн, що були запроваджені внаслідок примусової посадки в Білорусі пасажирського літака іншої компанії з метою захопити й арештувати білоруського опозиціонера, який летів у ньому через білоруську територію.

Генеральний директор «Белавіа» Ігор Чергинець поскаржився в фейсбуці на те, що ці фактичні санкції запровадили проти його компанії, яка сама по собі формально не причетна до цього інциденту.

«Це, звичайно ж, повне потоптання засад демократії», – написав він.

Коментуючи чутки про ймовірне скорочення персоналу авіакомпанії на 50% у зв'язку зі скасуванням великого числа рейсів і очікуваним подальшим значним скороченням обсягу її роботи через заборони і звертаючись до Заходу за звичним у Білорусі з радянських часів його карикатурним зображенням, Чергинець заявив: «Не дочекаєтеся, панове в смокінгах і метеликах…! Ми не скоротимо персонал на 50%, як ви б хотіли. Ми прорвемося!» При цьому він не уточнив, на скільки відсотків, якщо не на 50, буде таке скорочення персоналу.

Заборони на польоти «Белавіа» до низки країн, серед того й України, і через їхню територію стали фактичними санкціями не проти самої державної авіакомпанії, а проти нинішньої білоруської держави під авторитарним керівництвом Олександра Лукашенка. Очікується, що ближчим часом під санкції країн Заходу у зв'язку зі згаданим інцидентом, який широко називають викраденням літака чи повітряним піратством, потраплять і інші білоруські державні компанії. Також санкції готуються проти білоруських посадовців, причетних до інциденту.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська тенісистка ...
Наступна новина: Британський прем’єр втретє ...

КОМЕНТАРІ