У Європі на день солідарності з опозицією Білорусі протестували проти репресій Лукашенка

У Європі на день солідарності з опозицією Білорусі протестували проти репресій Лукашенка

31.05.21 09:18 0 445
У кількох столицях країн Європи 29 травня відбулися акції глобального дня солідарності з опозицією Білорусі, до якого раніше закликала одна з опозиційних лідерок Світлана Тихановська, яка нині живе у вигнанні.

У столиці Польщі Варшаві до демонстрантів приєдналися батьки опозиційного білоруського журналіста Романа Протасевича, який був арештований у Мінську разом із його подругою, росіянкою Софією Сапегою внаслідок примусової посадки пасажирського літака, в якому він летів.

«Закликаю всі країни ЄС і США допомогти звільнити Романа і Софію, а також усіх ув'язнених», – сказала, виступаючи перед кількома сотнями присутніх, мати Протасевича Наталія.

Демонстранти вигукували гасла проти давнього авторитарного керівника в Білорусі Олександра Лукашенка й махали білоруськими національними біло-червоно-білими прапорами, які стали символами опозиції, а в Білорусі нині є приводом для репресій.

Тихановська виступила на схожому мітингу в столиці Литви Вільнюсі.

«Ми зібралися, щоб висловити нашу рішучість продовжити боротьбу за свободу. Ми не відступимо», – сказала вона приблизно півтора сотням присутніх. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Тихановська закликала до «глобального мітингу» в першу річницю протестів у Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Белсат»: поліція ...
Наступна новина: Росія готова надати владі ...

КОМЕНТАРІ