У Тернополі затвердили Програму виконання рішень про стягнення коштів з виконавчих органів міської ради на 2021- 2023 роки

У Тернополі затвердили Програму виконання рішень про стягнення коштів з виконавчих органів міської ради на 2021- 2023 роки

01.06.21 10:03 0 358
Майже 6000 ветеранів Другої світової війни, АТО, ООС, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих та представників інших пільгових категорій населення проживають на території Тернопільської громади, кожен з яких до 5 травня має право на отримання разової грошової допомоги.

Щорічно управління соціальної політики проводить виплати в розмірах, які встановлені Кабінетом Міністрів України, та у межах суми, що виділена з державного бюджету на ці потреби.

На жаль, передбачена державною сума на ці виплати є значно меншою за необхідну та не відповідає встановленим Законам.

Як результат, ветерани звертаються з даною проблемою у суди. Головним відповідачем за позовам ветеранів війни виступає не Міністерство соціальної політики України, яке є головним розпорядником коштів, а управління соціальної політики Тернопільської міської ради.

На даний час прийнято уже понад 200 таких рішень судів, і їх кількість з кожним днем зростає, після чого блокуються рахунки управління соціальної політики, що унеможливлює здійснювати виплати іншим категоріям громадян.

Для розуміння, лише в межах одного виконавчого провадження до державного бюджету з місцевого забирають кошти в сумі 24 000 грн. А кількість осіб, які мають право на виплати щорічно до 5 травня, є близько 6000. В результаті, громада може втратити понад 144 000 000 грн.

Враховуючи таку складну ситуацію, 28 травня на пленарному засіданні сесії міської ради затвердили «Програму виконання рішень про стягнення коштів з виконавчих органів Тернопільської міської ради на 2021-2023 роки».

«Чинне законодавство передбачає цілий ряд виплат для учасників бойових дій та інших пільгових категорій населення, які мають право на їх отримання. Кошти, які необхідно виплатити відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 року, Урядом закладено значно менше, ніж цього потребують мешканці громади, - пояснює начальник управління соціальної політики Володимир Сулима. – Тому кожен, хто має право на виплату, може звертатися у суд і отримувати виконавчий припис про стягнення даних коштів, Це досить значні суми, яких у бюджеті громади немає. Відповідно, є ризики блокування рахунків управління соціальної політики і невиконання нами своїх функцій».

Відповідно до прийнятого рішення щодо функціонування Програми виконання рішень про стягнення коштів у громаді передбачається мінімальна сума на виконавчі провадження, яку судові виконавці зможуть стягувати з місцевого бюджету до державного бюджету для виконання такого судового припису.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ