Натяжні стелі: що потрібно знати перед установкою?

Натяжні стелі: що потрібно знати перед установкою?

01.06.21 18:02 8 567

Монтаж натяжної стелі (https://1beton.in.ua) зазвичай проводиться фахівцями. Проте, навіть якщо ви не збираєтеся самостійно встановлювати натяжні стелі в своїй квартирі, вам не зашкодять деякі загальні знання про предмет. А тим більше ця стаття буде корисна тим, хто вирішить самостійно спробувати натягнути полотно на каркас.

Отже, що варто передбачити і передбачити перед початком монтажу натяжної конструкції. Давайте розбиратися. Адже, як і в будь-якій справі, тут багато нюансів.

Проміряйте висоту

В першу чергу, визначитеся, а чи можливо взагалі у Вашому приміщенні використовувати натяжні стелі. Тобто теоретично їх можна встановлювати взагалі без обмежень 3 конструкція абсолютно практична , універсальна і годиться для будь-якого, хіба що за малим винятком, приміщення на зразок лазні. Але є одне але: якщо стеля в кімнаті критично низький, то нічого не поробиш, доведеться шукати інший спосіб.

Справа в тому, що будь-яка конструкція натяжної стелі трохи або навіть відчутно знизити стелю. Мінімум ви втратите висоту в 3,5 см — це розмір стандартного профілю для каркаса натяжної конструкції за умови абсолютно рівної стелі. Якщо ж чорнову стелю не ідеальний, що буває практично завжди, що треба залишити ще трохи на вирівнювання. Підсумок-сантиметрів п'ять натяжна стеля у вас забере однозначно. Якщо дуже низько, то краще не витрачати висоту і замінити натяжна стеля вирівнювання стелі і фарбуванням.

З чого почати?

Багато хто задає питання, що потрібно робити в першу чергу — встановлювати натяжна стеля або спочатку зробити ремонт, а вже потім монтувати конструкцію. Аргументи є у прихильників і одного, і другого способу:

  • Якщо монтувати спочатку стелю, то не постраждають наклеєні шпалери або свіже нанесена штукатурка на стінах. Це дуже важливо, адже при неакуратному монтажі можна забруднити стінне покриття, воно заб'ється пилом від перфоратора і так далі.
  • Якщо спочатку обклеїти стіни, то не доведеться переживати за натяжна полотно, адже при підрізуванні шпалер його можна ненароком пошкодити або порізати.

Як поєднувати чистоту стін і збереження полотна? Порада така: в якій би ви послідовності не виробляли роботи, запросіть досвідчених майстрів з хорошою і серйозної компанії. На установку приїжджає з професійним обладнанням, в тому числі потужним перфоратором з пилососом, який не залишає пилу на шпалерах. Так що ми готові виконати роботу на будь-якій стадії ремонту без створення проблем клієнту.

Якщо ви припускаєте монтувати стелю з плівковим покриттям, то знайте — нагрів полотна здійснюється загальним нагріванням приміщення, тому гаряче повітря може пошкодити свіже покритий лаком паркет. Так що якщо є можливість, то спочатку починайте ремонт зверху, а підлогу залиште на останні роботи. А ось якщо ви будете встановлювати натяжні стелі з тканини, то нагрів не буде потрібно. Відповідно, ніяких обмежень по установці немає.

Зверніть увагу! Якщо ремонт підлоги вже проведений, для збереження покриття можна прикрити підлоги товстим картоном або листами оргаліту. Меблі по можливості виносять або зрушують в центрі кімнати.

Підготовка приміщення

Важливе питання: Як підготувати саму кімнату? Почнемо з базового стелі.

Будь-яка реклама вам скаже немудряще: натяжна стеля тим і хороший, що встановлюють його відразу по чорновому стелі, і ніякої підготовки не потрібно. Це так, але не зовсім. Йдеться про те, що базова стеля не потребує вирівнювання площини стелі. Але ось підготовка поверхні дуже навіть потрібна, вона просто необхідна. Розповімо, які етапи вам доведеться подолати на цьому шляху:

  1. Очищення чорнової стелі від старої побілки, фарби, що вивалюються шматків затірки і так далі. Якщо цього не зняти заздалегідь, то після установки натяжна мембрани сміття може звалитися, провиснути, нарешті, просто порвати полотно. Так що якісне очищення поверхні базової стелі вкрай важлива.
  2. Закладення швів. В принципі, шви не заважають самому покриттю, під ним їх просто не видно. Однак якщо з щілин буде протягати, полотно може піти хвилею, покоробитися. Загалом, добре закрити щілини вам доведеться.
  3. Покриття стелі ґрунтовкою. Грунтувати стелю варто для того, щоб закріпити поверхню і попередити утворення грибка під натяжною поверхнею.

Що впливає на ціну монтажу?

У нормальних компаніях ціна полотна, комплектуючих і робіт встановлюється заздалегідь, змінам не підлягає і оформляється офіційним договором. Іншими словами, вартість робіт ви будете знати вже на момент укладення договору. Але щоб зорієнтуватися в майбутніх витратах, майте на увазі, що на вартість монтажу можуть впливати багато факторів. Назвемо основне, що збільшує зазвичай ціну на монтаж натяжної конструкції. Такі роботи не входять в звичайний прайс і тому йдуть до оплати окремою ціною:

  • монтаж карнизних закладних;
  • обвід труб, коробів, інших складних виступів;
  • монтаж прихованої ніші;
  • пристрій освітлювальних приладів та ін.

Якщо висота стель велика, то вартість робіт може теж збільшуватися.

Визначаємося із замовленням

Отже, всі попередні роботи продумані, бюджет приблизно відомий, є ідея, як зробити стелю. Далі ви прямуєте до менеджера компанії-установника і починаєте підбір проекту.

Отже, ви прийшли вибирати, значить, вам потрібно визначитися з наступними параметрами замовлення:

  1. тип полотна - це може бути тканина, плівка ПВХ;
  2. фактура полотна-матове полотно, глянець або сатин;
  3. колір - в плівкових варіантах вибір набагато ширше, в тканини різноманітність менш широко, але можна підібрати потрібний відтінок. Найширша палітра з плівкових матеріалів у дзеркальних полотен;
  4. число рівнів-це може бути як плоский стелю, так і складна конструкція в два і більше рівня;
  5. тип освітлення (наявність однієї люстри, безлічі світильників, світлодіодних стрічок та інших освітлювальних елементів);
  6. використання додаткових декораторських елементів типу нанесення фотодруку, прорізів на полотно, установка ширяють стель і так далі.

Отже, вибір зроблено. Далі треба дивитися за місцем.

Що входить в монтаж?

Взагалі для тих, хто звертається в нашу компанію, необхідності вникати в процес монтажу немає ніякої. Фахівці все зроблять якісно і швидко — відповідно до договору, де прописані всі гарантії. Але про всяк випадок подивіться, які етапи робіт повинні бути обов'язково при установці натяжної полотна:

  • Нанесення розмітки. Вона необхідна і для рівного монтажу каркаса, і для намітки місць установки заставних.
  • Кріплення каркаса. Багети кріплять, починаючи від кута — в кутах буде максимальний натяг, тому важливо закріпити ці ділянки особливим чином. Потім багети ставляться на інших ділянках.
  • Проводка електрики і установка під освітлення і карнизи заставних.
  • Розігрів полотна і натягування його на каркас. Це для плівкового покриття. Для тканини розігрів не потрібно. Закріплення полотна може бути різними способами. Найчастіше застосовують гарпунний, для тканини можна використовувати штапіковий, в цьому випадку підрізаються зайві місця матеріалу. Підрізування необхідна і при кліпсовой системі кріплення.
  • Установка світильників проводиться з обробкою отворів під лампочки. Щоб закріпити матеріал і не дати йому розтягнутися і порватися. Отвори закріплюють спеціальним термокольцом. Після установки такого кільця прорізається отвір під лампочку.
  • Декоративними елементами прикривають щілину, яка утворюється між стіною і натягнутим стелею. Це може бути маскувальна стрічка або спеціальний декоративний шнур, а також плінтус.

Зверніть увагу! Якщо ви вирішите встановити для декоративності молдинг, то його не можна кріпити на стелю. По-перше, клей може роз'їдати матеріал, а по-друге, молдинг відтягне полотно. Ось чому такий елемент закріплюють тільки по стінах.


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)
Попередня новина: Что такое силовой ...
Наступна новина: Килими: актуальні ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
marbledog - 01.06.21

Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.

аватар країна
Long_boat - 01.06.21

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
sanek31mkr - 01.06.21

вирішив допомогти і Разшарив статтю в соц. мережах

аватар країна
Gmitron - 01.06.21

поміняй назву домену

аватар країна
TycoonRaccoon - 01.06.21

Чудово ..

аватар країна
JingaJanga - 01.06.21

Автор, а Ви в якому місті живете якщо не секрет?

аватар країна
DeadboyGS - 01.06.21

Спасибо за статью оказалась очень полезной.

аватар країна
Aisedor - 01.06.21

Все подобається. Спасибі за пост!