Як вибрати насіння соняшнику з оптимальним цінником?

Як вибрати насіння соняшнику з оптимальним цінником?

01.06.21 23:36 0 678

З року в рік селекціонери працюють над виведенням все нових і все більш досконалих гібридів соняшнику. При цьому потенціал цієї рослини все ще не використаний повністю, і вчені спрямовують усі свої сили на селекцію гібридів, які поєднують в собі всі найважливіші якості для такої сільськогосподарської культури. Сучасний ринок представляє панцирні, високоолійні, заразоустойчиві, низьколужні гібриди, які стійкі до властивим соняшнику хвороб і коливань температуру. Гібриди, наприклад, дозволяють рослині успішно чинити опір впливу шкідників, збиток від яких колись був досить значним.

Ви плануєте придбати насіння соняшнику оптом? Ціна за тонну повинна стати певним орієнтиром при виборі компанії-постачальника. Також зверніть увагу, що в деяких випадках вказується ціна за посівну одиницю, тобто близько 150 тисяч насінин соняшнику. До речі, переглянути вартість насіння сонячника та безпосередньо придбати його можна на сайті https://svg-group.com.ua/ru/posevnoj-material/podsolnechnik/.

Основні критерії вибору насіння соняшнику

У разі якщо планується вирощування соняшника в великих масштабах, перевагу слід віддати саме гібридним сортам, так як їх відрізняє велика однорідність, вирівняність по висоті і діаметру кошики. Більшість з них дозрівають приблизно в один термін з невеликими проміжками. Вирощування декількох гібридів, що відрізняються різною тривалістю дозрівання, забезпечує рівномірний графік збирання врожаю.

Якщо ви вирішили придбати насіння соняшнику, зверніть увагу на особливості клімату вашій місцевості, спектр бур'янів, а також на склад ґрунту і деякі інші показники:

  • сортова чистота від 98 %;
  • висока схожість насіння;
  • вологість насіння не більше 10 %;
  • менше 3% облущенних насіння в упаковці;
  • стійкість насіння до гербіцидів SUMO, Clear Field;
  • адекватна ціна за тонну, посівну одиницю.

Зверніть увагу, що високоолійні гібриди виявляють примхливість до умов проростання. Оптимальна температура — близько +10 градусів, але не менше +4. Також пам'ятайте, що навіть самий якісний посівний матеріал не гарантує захист рослин від грибків і шкідників, тому рекомендується здійснити протруювання насіння за місяць до посівів.

Закупівля посівного матеріалу — досить серйозний захід. Важливо не тільки грамотно підібрати оптимальний гібридний сорт, але також придбати необхідні засоби захисту рослин, мікроелементи, листкові підживлення для забезпечення оптимальних умов росту.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)

КОМЕНТАРІ