У посольствах Чехії та Росії в Москві і Празі залишилося по 7 дипломатів

У посольствах Чехії та Росії в Москві і Празі залишилося по 7 дипломатів

02.06.21 10:12 0 407
Міністерство закордонних справ Чехії підтвердило виконання російською стороною чеської вимоги про скорочення кількості дипломатів і технічного персоналу посольства Росії у Празі.

Другий літак з виселеними з Чехії працівниками російського посольства та їхніми сім'ями вилетів з Праги до Москви у другій половині дня в понеділок, 31 травня.

У посольстві залишилося семеро дипломатів і 25 осіб адміністративно-технічного персоналу. У чеському посольстві в Москві залишилося стільки ж дипломатичних і недипломатичних співробітників – на це звернуло увагу Міжнародне празьке радіо.

Чеська республіка закликає Росію не зараховувати її (та інші держави) до тих країн, які проводять так звану «ворожу політику» щодо Кремля. Без цього, як вважають в Празі, обидві держави не зможуть повернутися до загальноприйнятого дипломатичного спілкування з перспективою можливої повної нормалізації взаємин. З такою заявою виступив 31 травня глава МЗС Чехії Якуб Кулганек. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Найбільше вислання за усю історію відносин»: російські дипломати покидають Чехію

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВООЗ схвалила китайську ...
Наступна новина: 13 нових випадків COVID-19 ...

КОМЕНТАРІ