ФСБ затримала екскерівника «Відкритої Росії». Для цього зупинили міжнародний рейс

ФСБ затримала екскерівника «Відкритої Росії». Для цього зупинили міжнародний рейс

02.06.21 08:59 0 335
У російському Петербурзі в аеропорту Пулково зняли з літака і затримали колишнього виконавчого директора «Відкритої Росії» Андрія Пивоварова. Як розповів сам Пивоваров, він летів на відпочинок, пройшов митний контроль і сів у літак, який розпочав рух до злітній смузі. Тільки після цього лайнер зупинили, і Пивоварова вивели з салону співробітники ФСБ.

Ідеться про рейс Санкт-Петербург – Варшава польської авіакомпанії LOT, його виліт був відкладений більш ніж на годину.

Після затримання ексдиректора «Відкритої Росії» відвезли на допит до Слідчого комітету. Звідти Пивоваров передав через свого адвоката лист, з якого випливає, що проти політика порушена кримінальна справа про діяльність «небажаної організації». Ця справа була порушена в Краснодарі (місто на півдні Росії), куди опозиціонера збираються доставити в найближчий час.

Раніше громадська організація «Відкрита Росія» оголосила про самоліквідацію. Вся її діяльність була припинена, територіальні відділення закриті, членство учасників анульоване. Андрій Пивоваров повідомляв, що рішення колегіально ухвалила Рада «Відкритої Росії». Приводом для нього стало очікуване посилення кримінального покарання за статтею про діяльність небажаних організацій. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія вимагає у Twitter видалити пов'язаний із Ходорковським акаунт

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість смертей на ...
Наступна новина: У Тернополі розгорнуть ...

КОМЕНТАРІ