«Це символічна перемога» – Ройтбурд про рішення Верховного суду про незаконність його звільнення

«Це символічна перемога» – Ройтбурд про рішення Верховного суду про незаконність його звільнення

03.06.21 08:24 0 334
Директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд прокоментував Радіо Свобода ухвалу Верховного суду, який визнав незаконним рішення Одеської обласної ради про його звільнення з цієї посади.

«Це скоріше символічна перемога, бо я жодного дня не був усунутий із посади, ні на один день. Рішення це (про звільнення – ред.) було взагалі з юридичної точки зору нікчемним. Суто політичне рішення, це визнав суд ще першої інстанції. Потім, не знаю під яким впливом, було ухвалено рішення в апеляційному суді. І зовсім очікувано касаційний суд його скасував. За цей час (Одеська обласна – ред.) рада встигла сама скасувати своє рішення. Це вітання тим, хто затіяв усю цю історію», – сказав Ройтбурд.

На запитання, чи має він можливість реалізовувати зараз в Одеському художньому музеї свої ініціативи, Ройтбурд відповів, що «у певній мірі – так».

Митець додав, що українські музеї зараз потребують підтримки, особливо через вплив COVID-19. Перш за все слід збільшити фінансування з боку держави, а по-друге, дати більше автономії закладам, сказав художник. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міністр культури Ткаченко обіцяє Ройтбурду «будь-яку підтримку в законних рамках»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Британії оголосили ...
Наступна новина: У Рівненській області хабар ...

КОМЕНТАРІ