Росія: опозиціонеру Гудкову загрожує до 5 років позбавлення волі

Росія: опозиціонеру Гудкову загрожує до 5 років позбавлення волі

03.06.21 09:58 0 532
Російському опозиційному політикові Дмитру Гудкову загрожує термін до п'яти років позбавлення волі, повідомляє російська служба Радіо Свобода. Після обшуку, який відбувся 1 червня, опозиціонер був затриманий як підозрюваний у кримінальній справі про «заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою». Його залишають в камері попереднього ув'язнення до суду, на якому оберуть запобіжний захід.

Також як підозрювана в тій же справі затримана тітка політика Ірина Єрмілова.

За інформацією ЗМІ, кримінальну справу порушили через несплату боргу за договором оренди нежитлового приміщення у мерії Москви в 2015 році. Потерпілим фігурує власник приміщення – департамент міського майна російської столиці. Батько політика, колишній депутат Державної думи Геннадій Гудков, повідомив журналістам, що йдеться про підвал на вулиці Солженіцина, за оренду якого, за версією слідства, його син заборгував кілька мільйонів рублів. Однак, за словами Гудкова-старшого, фірма-орендар давно збанкрутувала, приміщення повернули владі Москви, а про якусь заборгованість син дізнався тільки вранці 1 червня.

Гудкови вважають кримінальну справу політично мотивованою. На їхнє переконання, вона порушена, щоб не дати Дмитру брати участь у майбутніх виборах до Державної думи. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: силовики прийшли з обшуками до ексдепутата Держдуми Дмитра Гудкова

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 5 червня у Тернополі ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Струсові ...

КОМЕНТАРІ