У Кремлі стверджують,що не мають наміру відмовитися від транзиту газу через територію України

У Кремлі стверджують,що не мають наміру відмовитися від транзиту газу через територію України

03.06.21 11:50 0 505
Росія не має наміру відмовлятися від транзиту газу в Європу через територію України, заявив речник російського президента Дмитро Пєсков 1 червня.

«Росія і Україна мають договір про транзит газу в Європу, цей договір залишиться чинним на весь період його дії. Але навіть після завершення терміну дії цього договору Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту. Президент Путін виходить з того, що надалі обсяги постачання в Європу газу зростатимуть, і український транзит може бути потрібний. Водночас Путін щоразу наголошує, що це питання, яке має виключно економічний і комерційний характер, і воно має відповідати вимогам ринку. Що ж до України, то як власник ГТС вона має забезпечувати нормальний технічний стан системи», – наводять слова Пєскова російські інформагенції.

Наприкінці грудня 2019 року Україна, Росія та Євросоюз підписали новий транзитний газовий контракт на 5 років з можливістю продовження до 2034 року. Документ передбачає, що мінімальне гарантоване прокачування газу складе 65 мільярдів кубометрів у перший рік і по 40 мільярдів кубометрів у наступні чотири роки. Домовленість про транзит передбачає принцип «качай або плати», коли плата за транзит стягується в обсязі заброньованих потужностей, навіть якщо фактичне прокачування виявиться меншим. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькій пресі порівняв «Північний потік-2» із окупацією Криму

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Щонайменше 10 людей ...
Наступна новина: Хакерів із Росії підозрюють ...

КОМЕНТАРІ