Вибір вхідних дверей для квартири

Вибір вхідних дверей для квартири

03.06.21 09:17 0 713

Вхідні двері — це обличчя квартири. Саме тому вони мають бути презентабельними і, водночас, надійними. Далі, ми безпосередньо поговоримо про те, як їх правильно вибрати. Ну а придбати їх за доступною ціною можна тут.

Основні моменти, на які слід звернути увагу при виборі вхідних дверей для квартири:

  1. Сторона відкривання дверей. Досить стати обличчям до дверей з боку петель, якщо вони праворуч — сторона відкривання права, а якщо петлі зліва — ліва. Це важливо, якщо є ймовірність зіткнень з сусідськими дверима або неповного її відкривання через будь-які перешкоди, що може завадити, наприклад, вносити в будинок великогабаритні меблі. Ще один оптимальний варіант — внутрішнє відкривання. Воно вирішує вищеописані проблеми, але трохи зменшує корисний простір приміщення. Точно визначитися з ймовірними ситуаціями допоможе фахівець.
  2. Розміри полотна. Як правило, підходять стандартні розміри, але при необхідності можна зробити добори або замовити двостулкові двері. В принципі, розмір дверей можна визначити по коробці самостійно, якщо зробити вимір ширини та висоти порожнього отвору в декількох місцях. Але в реальних умовах це часто важко — перешкоджають старі двері, по полотну ж міряти не можна — коробки і лиштви у виробників часто відрізняються розмірами.
  3. Товщина металу. Головне, на що впливає ця характеристика — опірність до злому. Нерідко продавці наполягають виключно на товщині металу, щоб відвести увагу від інших факторів. Але, по-перше, визначити на око чи те, що заявлене, вірне неможливо, хіба що по відчуттях від загальної ваги полотна при відкриванні-закриванні. По-друге, на зломостійкість не менш впливають й інші моменти — конструкція дверей, якість замків, мінімізація інших слабких місць, адже рідкісний зловмисник буде розкривати двері прямою атакою на металевий лист. І по-третє, подумайте самі — чи завжди добре дуже важке полотно позначається на живучості двері? Перекоси полотна, швидкий знос петель і заклинювання замків часто супроводжують таку експлуатацію під постійним навантаженням. Але й двері з товщиною металу менш як 1 мм краще не вибирати — це ті самі герої Youtube, швидко здаються під натиском відкривачки або консервного ножа. Само собою, в межах різних серій одного виробника ці параметри можуть відрізнятися, і вже тут цілком можна дотримуватися простої формули «більше = краще» - все буде в рамках оптимальних для даної конструкції діапазонів. Товщина панелей в якійсь мірі впливає на звукоізоляцію, але в основному — на зовнішній вигляд. На щитах з більшою товщиною фрезерування глибше та виглядає набагато виразніше й та більш вишукано.
  4. Кількість контурів ущільнення впливає насамперед на теплоізоляцію полотна. Це буває принципово важливим показником для дверей, які виходять на вулицю. Також цей параметр пристойно впливає на звукоізоляцію. Як правило, в квартирних дверях використовуються 2 контури ущільнення, в вуличних не завадять 3-4. Важливим фактором є і бренд виробника — пальму першості загальновизнано вже багато років тримає німецька марка Schlegel.
  5. Замки та ручки. Все досить просто — вибирайте до смаку та по можливостям. Для ряду замків і ручок доступний вибір кольору, наприклад, латунь, хром або бронза. Сюди ж віднесемо питання по сигналізації — за бажання краще підготувати полотно під геркони заздалегідь.
  6. Регулятор притвору. Ексцентрик допомагає відрегулювати прилягання полотна, це допоможе продовжити термін служби замків і зробити закривання безшумним при розбалансуванні. Також з часом фундамент дає усадку, через що можуть погано закриватися замки або нещільно прилягати притвор — і тут нас теж врятує ексцентрик.
  7. Петлі. Найпоширенішими в металевих дверях є петлі з підшипниками. Це найекономічний варіант, але при цьому цілком надійний. Більш досконалі петлі — з трикулачним елементом, який допомагає рівномірно розподілити навантаження, що при значній масі дверей є дуже потрібною опцією. Також в цих петлях є отвір для змащення — знімати полотно не треба.
  8. Нічна засувка — невеликий, але приємний бонус. Ви можете замкнути двері зсередини без ключів, тим самим продовжуючи термін служби замків (менше працюють — менше зношуються). Але є і ймовірний недолік в цій системі — зовні двері відкрити буде не можливо. Вночі можна спати спокійно, але ось вдень, наприклад, дитина, може замкнутися одна вдома зсередини.
  9. Поріг - нижня частина коробки. Як правило, мало ким любимий — він заважає ходити і переносити вантажі, але це не такий вже даремний девайс. Поріг забезпечує повне прилягання полотна до коробки по всьому периметру, що запобігає потраплянню бруду й пилу в будинок і допоможе зберегти тепло. Плюс поріг робить дверний блок міцнішим, бо коробка зварена в єдиний профіль.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)

КОМЕНТАРІ