Переваги автономної каналізації

Переваги автономної каналізації

04.06.21 08:35 1 512

Забудовники заміських будинків часто стикаються з такою проблемою, як безпечна утилізація стічних вод. У разі якщо немає виходу до центральної системи, найоптимальнішим виходом є автономна каналізація. Найбільш поширеними варіантами каналізації для приватного будинку є автономна каналізація Харків від Сила Води на основі септика і біологічна очистка стічних вод. У цій статті ми хочемо детально розглянути переваги кожного такого варіанту:

Автономна каналізація на основі септика

Автономна каналізація на основі септика складається з декількох колодязів. Кожен з яких виконує певну функцію. По трубах стічна вода потрапляє в септик, там вона відстоюється не менш як добу. Потім освітлена вода надходить в ємність для фільтрації. Потім вода, вже очищена і освітлена, йде в ґрунт через подушечку щебеню і стічні води очищаються на 50 %.

Що слід враховувати, використовуючи септики?

  • Ґрунт. Пісок має гарні фільтруючі властивості, а тому для автономної каналізації він підходить найкраще. Обов'язково повинна пройти фільтрація стічних вод через ґрунт, тому що води недостатньо очищені для того щоб їх можна було скинути у водойму. Якщо у вас глинистий ґрунт, то такий варіант автономної каналізації вам не підходить.
  • Використання великої кількості води. При різкому стіканні води з ванни або пральної машини весь обсяг потрапляє виключно в поле фільтрації. На стінках труб осідає бруд і забиває отвори, згодом це може викликати неприємні запахи.
  • Ґрунтові води. Рівень ґрунтових вод не повинен бути нижче дна фільтруючого колодязя на 1-3 м.
  • Велика площа фільтруючої системи. Тому вона нерентабельна для власників невеликих ділянок. Сад чи город неможливо зробити над каналізаційною спорудою.
  • Раз в 10 років потрібно замінювати подушку зі щебеню фільтруючого поля. Це досить витратний і трудомісткий процес. Щоб зняти шар щебеню, необхідно застосувати спеціальну будівельну техніку. Септик, в більшості випадків, слід встановлювати в іншому місці, а це значні витрати коштів і часу.

Переваги використання септиків:

  • Довгий термін служби. При дбайливому ставленні і періодичному сервісному обслуговуванні септики можуть прослужити до 30 років.
  • Легкість установки. Головна умова, яку слід дотриматися при установці, це віддалена відстань від будинку. Бажано, щоб септик знаходився нижче рівня будинку. Це зможе полегшити переміщення стічних вод. При наявності необхідних навичок, септик можна встановити самостійно.
  • Низька ціна. Купівля септика доступна для кожного. Але, природно, кінцева вартість покупки безпосередньо залежить від моделі септика. Також на вартість сильно впливає обсяг септика і матеріал виготовлення.
  • Стійкість до агресивних рідин. А також стійкість до поганих погодних умов. Величезний тиск на стінки септика надає звичайне переміщення ґрунтових вод. Але септик може протистояти навіть тиску такої сили. До того ж, септики прекрасно витримують міцні морози, в чому їм допомагає щільний шар теплоізоляції.
  • Міцність. Септик витримує величезні навантаження, незалежно від матеріалу, з якого він виготовлений. В середньому товщина стінок септика буває 20-25 мм. Також септики відрізняються стійкістю до корозії.

Біологічне очищення стічних вод

Міні-станція біологічного очищення є ще одним варіантом пристрою автономної каналізації. Їх принцип роботи виглядає так: стічні води очищаються бактеріями, а органічні сполуки і забруднення складають основу «меню». Інтенсивна подача кисню необхідна для постійного підтримання життєдіяльності мікроорганізмів.

Особливості біологічної очистки стічних вод

Річ у тому, що застосування мікроорганізмів при очищенні стічних вод практично неможливо без дотримання певних вимог. Аеробні мікроорганізми дуже чутливі до залпового потоку води і сильно реагують на холод. Тобто, для того щоб нормально функціонувати, очисні споруди мають бути оснащені спеціальним корпусом, який чутливий до низьких температур.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 86)
Попередня новина: 5 надихаючих фільмів про ...
Наступна новина: НАСА відправить до Венери ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
JahsehDwayne - 04.06.21

Действительно интересная тема.