У Росії оголосило про закриття ще одне інтернет-видання. Це сталося після внесення до списку «іноагентів»

У Росії оголосило про закриття ще одне інтернет-видання. Це сталося після внесення до списку «іноагентів»

04.06.21 11:38 0 435
Внесене російським міністерством юстиції до списку так званих «ЗМІ-іноземних агентів» ділове видання VTimes оголосило про закриття з 12 червня. У заяві редакції сказано, що вона не хоче працювати в ніші «опозиційних політичних ЗМІ» і ставити співробітників під загрозу.

VTimes – інформаційно-аналітичний сайт, створений журналістами, які раніше працювали в діловій газеті «Ведомости» до її купівлі новим власником, орієнтованим на Кремль. Гроші на проєкт, як стверджувалося, були зібрані з майбутніх читачів.

Тепер у заяві йдеться, що добровільних пожертв, з точки зору редакції, недостатньо, щоб фінансувати видання якісного медіа. «Ярлик «іноагента» зруйнував бізнес-модель VTimes – а ми створювали це видання саме як бізнес. Рекламодавці і партнери не розуміють, як співпрацювати з «іноагентом», – і ми не можемо їх за це засуджувати», – йдеться в тексті.

У VTimes відзначають, що чиновники, бізнесмени та аналітики побоюються давати коментарі засобу інформації з реєстру іноземних агентів. «На власному прикладі ми переконалися: владі не потрібні професійні та непідконтрольні медіа», – доходить висновку редакція. Журналісти VTimes пишуть, що планували створити «майданчик для вільного обміну конструктивними думками» і «знаходити позитивні приклади та ідеї для розвитку бізнесу і суспільства».

Раніше цього тижня без оголошення причин заявило про завершення роботи видання Newsru.com, яке існувало 21 рік. Нині роботи журналістів цього медіаресурсу доступні як архів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада Росії заблокувала банківські рахунки Радіо Свобода в цій країні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ