Держсекретар США закликав Росію не покривати хакерів

Держсекретар США закликав Росію не покривати хакерів

04.06.21 10:03 0 307
Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Москву боротися зі злочинними угрупованнями, які здійснюють кібератаки проти американських компаній та об'єктів інфраструктури, і не приховувати осіб, причетних до цих кібератак.

Блінкен заявив про це після того, як ФБР дійшло висновку, що за недавньою хакерською атакою на найбільшу м'ясопереробну компанію JBS USA стоїть угруповання, пов'язане з Росією.

У заяві ФБР йдеться, що атаку імовірно здійснили хакерські угруповання REvil та Sodinokibi. Низка експертів вважає, що це різні назви одного угруповання.

Концерн JBS був змушений у вівторок припинити виробництво м'яса на дев'яти м'ясокомбінатах, які постачають на американський ринок майже четверту частину всього обсягу яловичини, споживаної американцями. Причиною зупинки виробництва стала «організована кібератака», яка вразила комп'ютерні системи JBS у Сполучених Штатах і Австралії.

За даними преси, компанія стала об'єктом атаки із застосуванням так званої програми-здирника, за допомогою якої кіберзлочинці блокують комп'ютери і повертають доступ до них після отримання викупу. Раніше подібна кібератака призвела до зупинки великого трубопроводу Colonial Pipeline, через що у низці штатів виник дефіцит бензину і виросли ціни на паливо. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демократи США закликають Байдена посилити санкції проти Росії: «кібератаки тривають»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Котирування в парі ...
Наступна новина: Завдання Уряду — створити ...

КОМЕНТАРІ