«Наслідки тортур» – радник Тихановської і батько Протасевича про його «інтерв’ю» державному телеканалу

«Наслідки тортур» – радник Тихановської і батько Протасевича про його «інтерв’ю» державному телеканалу

04.06.21 10:56 0 459
Наслідками тортур і психологічного тиску в СІЗО назвали батько Романа Протасевича, Дмитро Протасевич і радник білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської Франак Вячорка фрагменти «інтерв'ю» з опозиційним журналістом і блогером Протасевичем, яке поширив державний білоруський телеканал «ОНТ». На відео Протасевич нібито повністю визнає свою провину.

«Мені як батькові дуже важко. Якщо хтось дивився цей фільм, він може помітити, що у Романа постійно йде внутрішня боротьба між тим, що він повинен сказати, і між тим, що він ніколи б у житті не сказав. І це дуже видно по обличчю. Я впевнений, що це наслідки більш ніж тижневого його перебування в катівнях СІЗО КДБ, знущань, катувань», – сказав Дмитро Протасевич в ефірі телеканалу «Настоящее время», створеного Радіо Свобода за участі «Голосу Америки».

«У нас тепер є два Романи Протасевичі: Роман Протасевич на свободі і Роман Протасевич у КДБ. І це дві різні людини. Те, що ми чули, бачили, – це зовсім інший Роман Протасевич, він говорить те, що йому сказали говорити. Зрозуміло, що і слова, і формулювання, і те, як він підносить інформацію, і ці вихваляння Лукашенка – це все результат тортур, це результат того, в якому психологічному і фізичному стані він перебуває», – сказав Франак Вячорка.

За його словами, що б не сказав і не зробив Роман Протасевич, опозиція робитиме все, щоб його звільнити.

Напередодні в Білорусі державний телеканал «ОНТ» поширив фрагменти «інтерв'ю» з Протасевичем.

«Я усвідомив, що заклики, які я опублікував, стали наслідком того, що на вулиці почалися заворушення», – каже Протасевич на камеру.

Також політв'язень говорить слова про те, що «багато речей, за які критикували Олександра Григоровича (Лукашенка – ред.), насправді це просто спроба тиску». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Протасевич і Донбас: чому Лукашенко намагається зв'язати ім'я журналіста з війною в Україні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ