Завдання Уряду — створити умови в країні,за яких українці будуть впевнені в майбутньому

Завдання Уряду — створити умови в країні,за яких українці будуть впевнені в майбутньому

04.06.21 10:05 0 333
Завдання Уряду — створити умови в країні, за яких українці будуть впевнені в майбутньому, бачитимуть перспективи власного зростання та гідної старості. Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у вступній промові під час засідання Кабінету Міністрів 2 червня. За його словами, вже тисячі молодих людей в Україні інвестують кошти в пенсійні фонди, щоб забезпечити собі гідні пенсії.

Як наголосив Прем'єр-міністр, Уряд веде активну роботу над впровадженням другого рівня пенсійної системи. Під час засідання було затверджено створення робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення тa розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

«Проект впровадження накопичувальної пенсійної системи наразі передбачає зниження податків, які платять українці в бюджет. Податки будуть спрямовуватися на особисті пенсійні рахунки, де будуть інвестуватися та примножуватися. Так само не буде жодних додаткових нарахувань для бізнесу. Тобто накопичувальна пенсійна система запрацює за рахунок тих податків, які люди та бізнес вже платять. Після виходу на пенсію людина отримає свої кошти, і це буде гарний додатковий дохід до державної солідарної пенсії», — сказав Денис Шмигаль.

Глава Уряду зауважив, що для запуску другого рівня пенсійної системи потрібно створити якісну інфраструктуру.

«Потрібно правильно визначити інструменти, куди можна інвестувати кошти. Все має бути надійно та передбачувано», — підкреслив Прем'єр-міністр.

Важливим елементом другого рівня пенсійної системи, за словами Дениса Шмигаля, стане поява в Україні «довгих грошей». Він додав, що в країні з'явиться значно більший інвестиційний ресурс, який також сприятиме появі якісного Фондового ринку та загалом розвитку економіки.

#Кабінетміністрів

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: «свідка Єгови» ...

КОМЕНТАРІ