ДПСУ не змогли повідомити про заборону Джигану в’їзду до України через захист персональних даних

ДПСУ не змогли повідомити про заборону Джигану в’їзду до України через захист персональних даних

04.06.21 09:15 0 318
Державна прикордонна служба не змогла повідомити про те, чи мала підстави для обмеження російському співаку Денису Устименко-Вайнштейну (відомий як GeeGun/Джиган) в'їзду в Україну – у відповідь на запит Радіо Свобода у відомстві повідомили, що запитувана інформація є персональними даними.

Запит стосувався того, чи Устименко-Вайнштейну забороняли в'їзд до України через порушення правил перетину кордону, а також чи він відвідував Україну після 2015 року та чи має український паспорт.

Читайте також: Уряд запроваджує санкції проти 11 російських артистів – через відвідини Криму

Як йдеться у відповіді начальника Головного центру обробки спеціальної інформації ДПСУ Євгена Рогозіна, інформація про перетин державного кордону, а також про наявність людини в базі даних про осіб, щодо яких є доручення уповноважених державних органів, підпадає під «Закон про захист персональних даних». Її не можна поширювати без дозволу самої особи «крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини».

«Зміст Вашої заяви стосується питання надання інформації щодо особистого життя запитуваної особи і поширення такої конфіденційної інформації може здійснюватися лише за його згодою, або в інших, передбачених законом, випадках», – йдеться в листі.

Відтак запитувана інформація може бути розкрита лише за рішенням суду.

Читайте також: У представництві президента за рік зібрали 36 фактів виступу російських артистів у Криму

Наприкінці травня стало відомо, що співак Денис Устименко-Вайнштейн планує виступи в Києві та Одесі. Активіст Сергій Стерненко, який поширив цю інформацію, звернув увагу на те, що співак виступав у окупованій Ялті в 2015 році. Наразі фотографії, яку оприлюднив активіст, у Інстаграмі Устименка-Вайнштейна вже немає.

Радіо Свобода також звернулося до Служби безпеки України із запитом щодо наявності в них інформації про те, чи порушував Устименко-Вайнштейн українське законодавство.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: політика Дмитра ...
Наступна новина: 195 осіб одужали за ...

КОМЕНТАРІ