МОЗ підтвердило скасування заборони для гомосексуалів бути донорами крові

МОЗ підтвердило скасування заборони для гомосексуалів бути донорами крові

04.06.21 09:36 0 320
У Міністерстві охорони здоров'я підтвердили, що в Україні скасовано заборону для гомосексуальних людей бути донорами крові. Про це повідомили у МОЗ у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Положення наказу МОЗ № 207 не містять словосполучення «гомосексуальні стосунки». Таким чином, гомосексуальні стосунки не входять до переліку протипоказань до донорства», – мовиться в повідомленні.

У МОЗ додали, що відповідно до пункту 5 наказу МОЗ № 207 з дати набрання чинності нового наказу ( 6 квітня 2021 року) усі особи, які були постійно або тимчасово відсторонені від донорства, поновлюються в донорстві та допускаються до подальших донацій за умови відповідності положенням цього наказу.

Раніше в переліку протипоказань до донорства крові пункт про гомосексуальні стосунки, прирівнювали до форм ризикованої поведінки. Перед здаванням крові потенційний донор заповнює анкету, де його запитують, зокрема, про форми ризикованої поведінки. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Люди, яким пересадили органи, згадують своїх рятівників щодня

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ