Депутати виступили на захист добровольців батальйону шейха Мансура,які потрапили під санкції РНБО

Депутати виступили на захист добровольців батальйону шейха Мансура,які потрапили під санкції РНБО

04.06.21 09:31 0 332
Кілька десятків народних депутатів, головно представники «Європейської солідарності» та «Голосу», вийшли до трибуни під час засідання Верховної Ради 3 червня із заявою щодо санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.

Депутат від «ЄС» Ахтем Чийгоз звернув увагу на те, що в санкційному переліку опинилися громадяни Росії, які воювали на Донбасі на боці України в складі добровольчого батальйону імені шейха Мансура.

Чийгоз зазначив, що добровольці, яким загрожує видача до Росії, «в найважчі часи для України стали на захист нашої держави».

«Це не про «злодіїв у законі», які легко знайдуть спілну мову зі злочинним режимом Путіна або Лукашенка. Що чекає на наших друзів – ми всі знаємо: це помста Росії, катування і смерть у колоніях Росії. Сподіваюся на те, що вони випадково опинилися в цьому списку. Але це дуже вдарить по іміджу як влади, так і України, тому що нашу державу поважають за те, що ми дали відсіч окупанту», – заявив він.

Читайте також: Поліція заявляє, що викрила двох кримінальних авторитетів із санкційного списку РНБО

Виступив також представник «Голосу», ветеран та учасник оборони Донецького аеропорту Андрій Шараськін. Він зазначив, що з 2014 року участь у протидії російській агресії брали представники різних національностей.

«На заклик української влади відгукнулися не тільки українці зі всього світу, а й дагестанці, грузини, чеченці і росіяни, яких відразу злочинний, кримінальний уряд Путіна оголосив ворогами і оголосив їм переслідування. Ви самі чудово бачили й пам'ятаєте, були численні відеозвернення, направлені якраз нашим побратимам по зброї чеченцям, про те, що «це не ваша війна, йдіть, уряд України вас зрадить... Це не честь – віддавати на поталу ворогові своїх побратимів. Це не честь і не гідність і ницо так чинити з тими, хто стоїть пліч-о-пліч за нашу і свою свободу», – підсумував він.

14 травня Рада національної безпеки та оборони України застосувала санкції стосовно «злодіїв у законі» та кримінальних авторитетів. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що РНБО запроваджує санкції щодо 557 «злодіїв у законі» та 11 кримінальних авторитетів.

Читайте також: Добровольця із Росії Чемоданова звільнили з-під варти – адвокат

Серед них виявилися люди, які, за даними медіа, брали участь у бойових діях на Донбасі на боці України, в тому числі – начальник штабу добровольчого батальйону імені шейха Мансура Муслім Ідрісов. За повідомленням екснародного депутата Борислава Берези, у складі добровольчого батальйону також воювали Умхан Автаєв та Салман Сайнароєв.

Вони мають російське громадянство і, згідно з указом президента Володимира Зеленсьуого, можуть бути видворені до Росії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МЗС сподівається, що Рада нацбезпеки найближчим часом розгляне санкції проти Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Половина дорослого ...
Наступна новина: Звіт міського голови Сергія ...

КОМЕНТАРІ