Як вибрати якісний текстиль для дому?

Як вибрати якісний текстиль для дому?

04.06.21 11:04 0 611

Будинок — це зона нашого комфорту, затишна обстановка і приємна атмосфера, яку створюють речі. Всі вони мають загальну назву — текстиль для дому. До нього відносяться: штори, скатертини, рушники та постільна білизна.

Нині, домашній текстиль — це дуже затребуваний товар. Текстиль для дому в Україні випускає велика кількість фабрик. Особливо багато їх у великих містах, таких як: Київ, Дніпропетровськ і Харків.

Купувати текстиль для дому найвигідніше в інтернеті, наприклад, на сайті https://sweet-home.salon/ua/. Але перед тим як щось купувати необхідно розібратися, як визначити якість текстилю. Розібратися буде простіше, якщо поділити це поняття на дві категорії:

  • зовнішній вигляд;
  • матеріал виготовлення.

Визначаємо якість текстилю за зовнішнім виглядом

Наше знайомство з річчю починається з упаковки, з неї почнемо і ми. Добре оформлена з якісного матеріалу — це ознака того, що виробник піклуватися про те, як буде піднесений його товар. Слід очікувати, що і внутрішній зміст буде відповідним. Вся інформація про товар на упаковці має строго відповідати змісту всередині. Розмір, колір, кількість одиниць виробу повинно збігатися.

Виріб повинен бути пошито акуратно: рівні стібки, відсутність стирання ниток, нитки в тон тканини. Якщо вибираєте постільний комплект, зверніть увагу на шви.

Тканина на дотик має бути щільна і не повинна «світитися».

Якість фарбування виробу — це теж важливий показник. Якщо при пранні виріб линяє — це ознака неякісної прокраски, а значить шкідливої для шкіри людини. Якісний домашній текстиль після багаторазового прання не міняє колір.

Зверніть увагу — річ не повинна виділяти ніяких різких запахів фарби і хімічних речовин.

Визначаємо якість текстилю за характеристиками матеріалу

Для постільної білизни, рушників, чохлів для ковдр і подушок важливо, щоб матеріал був на 100% пошитий із бавовни.
Зверніть увагу, що написано на етикетці про щільність матеріалу. Велика кількість прання, навіть в пральній машинці, не вплине на його зовнішній вигляд. Звичайно, такі вироби коштують дорожче, але і служити вам вони будуть не один рік.

При виборі рушників зверніть увагу на щільність ворсу, від цього безпосередньо залежить його здатність вбирати вологу.

Пройшли ті часи, коли господині одягалися в старенькі речі і ходили з бігудями на голові. Сучасна жінка-господиня хоче виглядати як королева, одягнена в комфортний і красивий домашній одяг. Ну а оточувати її повинен не менш красивий і якісний домашній текстиль. Виберіть і ви для свого будинку, наприклад, ефектний плед, який стане яскравим акцентом в дизайні вашого інтер'єру.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 97)

КОМЕНТАРІ