У Тернополі реалізовано ще три проєкти-переможці «Шкільного громадського бюджету 2021»

У Тернополі реалізовано ще три проєкти-переможці «Шкільного громадського бюджету 2021»

05.06.21 13:28 0 648
Цього тижня у Тернополі реалізовано ще три проєкти «Шкільного громадського бюджету 2021», авторами яких є учні шкіл №13 та №29.

У Тернопільській загальноосвітній школі №13 імені Андрія Юркевича завдяки ініціативі учениці 8 класу з’явився окремий клас з усім необхідним обладнанням для шиття. В кабінет закуплено сучасну швейну машинку Janome Memory Craft 500E, стабілізатори, голки швейні, нитки вишивальні, бабінотримач, ножиці, випорювач, сантиметрову стрічку, шпильки швейні, маркер для тканини. За допомогою програмного забезпечення сучасної вишивальної техніки учні разом з педагогами уже розробили емблему закладу освіти.

В рамках «Шкільного громадського бюджету 2021» для потреб учнів і педагогів школи придбано також мобільну автономну акустичну систему зі стійкою, яка використовуватиметься під час проведення ранкових зарядок, спортивних естафет, флешмобів, зустрічі з працівниками поліції, музичних перерв. Ініціаторами та авторами проєкту-переможця «Рухайся більше! Живи веселіше!» є учениці 10 класу школи №13 імені Андрія Юркевича.

Завершено реалізацію і учнівського проекту «Play and chill» у ТСШ №29, який був спрямований на вирішення проблеми покращення освітнього простору через створення багатофункціональної розвиваючої комфортної зони відпочинку.

У великому вестибюлі школи створено зони активного та пасивного відпочинку. Для любителів активного відпочинку тут обладнано тенісні столи, місце для гри в шашки та шахи, лавки і м’які пуфи-груші. В іншій половині вестибюлю розмістилися м’які модульні дивани, столик, на стіні – креативний стелаж у формі мапи України, де зберігатиметься художня та навчальна література.

Таким чином, у приміщенні школи з’явилася багатофункціональна локація, де кожен може з користю відпочити на перерві, зайнятися улюбленою справою, поспілкуватися та підготуватися до уроку. Автором проєкту є учень 11 класу Роман Сидій.

Нагадаємо, Шкільний громадський бюджет - це частина Громадського бюджету Тернопільської громади та інструмент громадської участі, що надає можливість учням вдосконалити навчальний процес чи позашкільний час у своїй школі. Подати проєкт може кожен учень 7-11 класів, а інші школярі, шляхом голосування, обирають кращі проєкти, які будуть реалізовані на території закладу освіти. До кінця року у Тернополі заплановано реалізувати 33 проєкти. Роботи вже завершені у школах №№ 24, 2, 19, 3, 5, 29, 13.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ