ФБР: проти США застосовують близько 100 програм-вимагачів

ФБР: проти США застосовують близько 100 програм-вимагачів

07.06.21 11:46 0 342
Фахівці Федерального бюро розслідувань США вивчають близько ста варіантів комп'ютерних програм-вимагачів, чимало з яких були створені хакерами в Росії. Про це повідомив в інтерв'ю газеті Wall Street Journal директор ФБР Крістофер Рей.

Кожен з цих варіантів, за словами директора ФБР, використовувався для атак на десятки об'єктів в Сполучених Штатах. Він порівняв проблему, з якою зіткнулися США, з викликом, кинутим країні терористичними атаками 11 вересня 2001 року. «Тут багато паралелей, і ми зосереджуємо увагу на зриві і запобіганні цим атакам», – наголосив Рей.

В останні тижні найвідомішими жертвами програм-вимагачів став трубопровід Colonial Pipeline і найбільший в світі виробник м'яса концерн JBS. Власники трубопроводу були змушені виплатити хакерам майже чотири з половиною мільйона доларів, щоб ті розблокували комп'ютери Colonial Pipeline. Чи заплатив викуп JBS невідомо. Обидві кібероперації, за даними ФБР, були проведені хакерами з території Росії. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США хочуть прирівняти використання програм-вимагачів до тероризму

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лукашенко наказав ...
Наступна новина: МАГАТЕ підозрює КНДР у ...

КОМЕНТАРІ