Джонсон закликав країни G7 забезпечити світ вакцинами до кінця 2022

Джонсон закликав країни G7 забезпечити світ вакцинами до кінця 2022

07.06.21 12:28 0 400
Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон 5 червня закликав лідерів розвинених країн Групи семи (G7) «відповісти на найбільший виклик післявоєнної ери» і зобов'язатися вакцинувати весь світ проти COVID-19 до кінця 2022 року.

Джонсон назвав всесвітню вакцинацію до кінця наступного року буде «найбільшим подвигом в історії медицини».

У заяві йдеться, що Джонсон закликає лідерів інших країн Групи семи визначити таку мету під час зустрічі у Великій Британії наступного тижня. Це буде перша фізична зустріч лідерів найбагатших країн світу за майже два роки.

Читайте також: «Завдяки вакцинації буде літо свободи». Як головний інфекціоніст США Фаучі відреагував на слова Байдена?

«Я закликаю моїх колег-лідерів G7 приєднатися до нас, щоб покласти край цій жахливій пандемії і пообіцяти, що ми ніколи не дозволимо повторитися руйнуванням, спричиненим коронавірусом», – сказав британський прем'єр-міністр.

Лідери G7 прибудуть до Корнуолу на південному заході Англії 11 червня на триденну зустріч. Вона концентруватиметься на тому, як ці держави можуть очолити глобальне відновлення від коронавірусу.

Очікується, що Джонсон також виступить за активізацію виробництва вакцин, зниження бар'єрів для міжнародного розподілу та обміну надлишковими дозами з країнами, що розвиваються, як у двосторонній спосіб, так і через механізм ООН COVAX.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: NASA запропонувало ...
Наступна новина: Напад талібів у ...

КОМЕНТАРІ