У Берліні заявляють,що російська розвідка в Німеччині діє з розмахом часів Холодної війни

У Берліні заявляють,що російська розвідка в Німеччині діє з розмахом часів Холодної війни

07.06.21 13:50 0 407
Росія значно збільшила розвідувальну діяльність на території Німеччини і досягла приблизно тієї інтенсивності, з якою вела її в роки Холодної війни, заявив голова Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Томас Гальденванг в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag 6 червня.

За його словами, інтереси спецслужб Росії до Німеччини відрізняються широким охопленням у сферах зовнішньої політики і озброєнь, оборони та участі в структурах ЄС.

Гальденванг заявив, що Росія має «цілу низку агентів», які прагнуть налагодити контакт з особами, що ухвалюють рішення.

Разом із Гальденвангом в інтерв'ю брав участь голова Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль, який вважає, що Китай і Росія застосовують на території ФРН засоби, здатні викликати розбіжності і чвари між західними державами.

Німеччина є найбільшою державою в Європейському союзі за кількістю населення та економічними показниками і має значний вплив на політику блоку щодо Росії.

Німеччина звинувачує російських агентів у вбивстві етнічного грузина з Чечні Зелімхана Хангошвілі у Берліні у 2019 році.

Це вбивство – лише одне з кількох політичних убивств або спроб убивств у Західній Європі за останні 15 років, відповідальність за які покладають на російських агентів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чи припинить «танці з Путіним» нова антикорупційна ініціатива Байдена?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ємен: повстанці-хусити ...

КОМЕНТАРІ