Росія: опозиціонер Гудков виїхав до Києва

Росія: опозиціонер Гудков виїхав до Києва

07.06.21 11:24 0 360
Російський опозиційний політик Дмитро Гудков, проти якого в Росії відкрили кримінальну справу, виїхав із країни, зараз він перебуває в Києві. Про це сам Гудков повідомив у своєму телеграм-каналі.

За словами Гудкова, кілька близьких джерел із оточення адміністрації президента Росії повідомили йому: якщо він не залишить країну, то кримінальну справу продовжать аж до арешту.

«Якщо залишуся, дана санкція вирішити питання Гудкова будь-яким способом», – написав політик, підкресливши, що вважає справу, порушену проти нього, «висмоктаною з пальця» з метою не допустити опозиціонера до виборів в Держдуму Росії і «видавити з країни як мінімум до дня голосування».

«Сподіваюся, що з моїм від'їздом завзятість жандармів знизиться. Моє рішення підтримане рідними і близькими мені людьми, на адресу яких також надійшла серйозна інформація про загрози та ризики», – додав Гудков, не уточнивши, на який термін він поїхав.

1 червня Гудкова затримали після обшуків, які пройшли відразу за десятьма адресами, до яких мають відношення він і його близькі. Політику присвоїли статус підозрюваного в справі, порушеній за статтею «заподіяння матеріальної шкоди в особливо великому розмірі шляхом зловживання довірою». У цій же справі проходить рідна тітка політика Ірина Єрмілова.

Пізніше суд обрав для Єрмілової запобіжний захід у вигляді заборони певних дій, а Гудкова поліція відпустила без звернення до суду під зобов'язання про явку до Головного слідчого управління МВС Росії.

Адвокати політика повідомляли, що його звинувачують у причетності до того, що фірма, яку очолювала Єрмілова, не сплатила за оренду приміщення у московській мерії понад один мільйон рублів. Йдеться про події 6-річної давності. Гудков провину заперечує. Він також заявив, що більше не думає про вибори в Держдуму Росії, а думає про долю своєї тітки.

У четвер низка ЗМІ повідомили, що проти батька Дмитра Гудкова, колишнього депутата Держдуми Геннадія Гудкова, порушено кримінальну справу про незаконне придбання, передачу, збут і зберігання зброї. Нібито під час обшуків у Гудкова-старшого знайшли патрони і прострочений дозвіл на право зберігання й носіння нагородного пістолета Макарова.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кличко розповів,коли ...

КОМЕНТАРІ