Юридична допомога при ДТП: що потрібно знати?

Юридична допомога при ДТП: що потрібно знати?

07.06.21 15:26 16 688

Як часто на дорогах зустрічаються аварії транспортних засобів? Інформації про будь-які дорожньо-транспортні пригоди вкрай багато. Але чи завжди учасники звертаються за кваліфікованою юридичною допомогою при ДТП? Чи думають вони, що грамотний і досвідчений фахівець — це запорука успішного вирішення справи? Нумо розберімося, розглянувши основні плюси юридичної допомоги при ДТП. Ну а розповість нам про це співробітник адвокатського бюро Романа Сацика: https://satsyk.com.ua/administrativni-spravi/advokat-po-dtp/.

Юридична допомога при ДТП: види та особливості

Вже досить багато часу так звані «авто юристи» вийшли на великий ринок юридичних послуг, причому вельми небезуспішно. Всім відомо, що у сфері транспортного законодавства завжди було безліч змін і різних підводних каменів. Так, закон часто підлягає будь-яким деформаціям — це один з приводів, чому потрібна професійна юридична допомога при ДТП. Грамотне відстеження змін — ключовий критерій успішної роботи в цій галузі.

Будь-яка дорожньо-транспортна пригода — це завжди складний випадок. Зрозуміло, вона вимагає кваліфікованої допомоги. Якою ж вона буває? Якщо в аварії немає потерпілих, а шкода заподіяна тільки автомобільному засобу, то в справу вступає юрист, який кваліфікуються на справах по ДТП. Якщо ж після аварії є постраждалі особи, тобто шкода заподіяна й транспортному засобу, й іншим громадянам, то слід звертатися безпосередньо до адвоката.

Переваги

У чому ж плюси звернення до юристів за допомогою? Безсумнівно, фахівці роблять великий обсяг роботи:

  • вивчають максимально велику кількість судової практики, схожої з вашим випадком;
  • збирають необхідну документацію, від повноти та достовірності якої часто залежить результат справи;
  • складають протоколи;
  • допомагають у проведенні незалежної експертизи;
  • працюють зі страховими компаніями.

Все це лише невелика частина послуг, що надаються фахівцями. Звідси виводиться загальний головний плюс — перевага звернення за юридичною допомогою при ДТП полягає в повному віданні справи та абсолютному супроводі на всіх стадіях з подальшим можливим оскарженням. Одним словом, саме юрист, починаючи з телефонного дзвінка і закінчуючи представленням інтересів в суді, зможе грамотно і впевнено вести справу.

Недоліки

Що ж стосується недоліків, то до них можна віднести лише велику завантаженість юристів, які спеціалізуються в цій галузі, і фінансову сторону питання.

Чим ще допоможе юрист при дорожньо-транспортній пригоді?

  1. По-перше, найчастіше до юристів звертаються для справедливого визначення винуватця аварії, що сталася. Нерідко буває складно визначити головну сторону, через яку сталося зіткнення — в більшості випадків ніхто не зізнається. Щоб бути максимально впевненим у своїй «невинності», уникнути виплат матеріального збитку та моральної шкоди, потрібно звертатися до фахівців, які все документують, — щоб уникнути неточностей і способів піти від відповідальності другій стороні.
  2. По-друге, це незалежна оцінка збитку. Так, щоб подати заяву до суду і вимагати виплат, спочатку потрібно пройти процедуру оцінювання збитку. Експертиза повинна бути незалежною. Як же тут може допомогти юрист при ДТП? Оцінка повинна бути реальною, щоб у страховиків не виникло думок оскаржити її та визнати недійсною. Бажано, щоб вона не завищувалася і не занижувалася — все це проконтролює професіонал.
  3. По-третє, виплати страхової компанії в повному обсязі. Найчастіші випадки: документи зібрані, заяву подано, а грошей немає і немає, хоча всі терміни вже минули. Буває і так, що сума, що підлягає виплаті, скорочена в 10 разів. Тут вже точно не обійтися без допомоги юридично підкованої людини, бо вихід із ситуації один — звернення до суду.

Висновки

Юридична допомога при ДТП — це завжди повний супровід справи навіть у найскладніших ситуаціях. Особливо це стосується подій з летальним результатом або іншими неприємностями. Щоб справедливість в цих справах взяти верх, необхідно грамотна та ефективна підтримка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 104)
Наступна новина: 5 советов,как выбрать ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
BitcoinPZ - 07.06.21

З уводольствіем потиснув би автору руку, його сайт - диво.

аватар країна
mybigblack - 07.06.21

Это — глупость!

аватар країна
PavelMegaFon - 07.06.21

Было интересно почитать!!!

аватар країна
Bozonpar - 07.06.21

погоджуся з автором

аватар країна
Aftalik - 07.06.21

супер оригинально

аватар країна
Dunk_memes - 07.06.21

ну что тут скажешь…

аватар країна
yourinvader - 07.06.21

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
eedraw - 07.06.21

Невероятно!

аватар країна
mar1fin - 07.06.21

Я ось думаю, а де Ви матеріал взяли для вирішення описаної у статті, невже з голови?

аватар країна
Feodosia_hd - 07.06.21

Привет! Предлагаю обмен постовыми с вашим блогом.

аватар країна
Bozhena91 - 07.06.21

Спасибо за Ваш труд!!

аватар країна
yourusernamegag - 07.06.21

просто афигенно!!!!))

аватар країна
petu4 - 07.06.21

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
VLINDEREFFECT - 07.06.21

Полезного много нашла для себя

аватар країна
zusinka - 07.06.21

ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!

аватар країна
Msrew - 07.06.21

Дякую за цікавий матеріал!