У Рівненській області прокуратура перевірила додержання законодавства при працевлаштуванні засуджених

У Рівненській області прокуратура перевірила додержання законодавства при працевлаштуванні засуджених

09.06.21 08:05 0 303
Органами прокуратури області, із залученням спеціалістів, проведено перевірки в установах та на державних підприємствах ДКВС. З'ясовували, зокрема, як там виконують вимоги законодавства щодо дотримання прав в'язнів на працю.

Під час перевірок встановлено, що адміністраціями установ виконання покарань та слідчого ізолятора не вживаються достатні заходи для забезпечення законності на вказаному напрямку. Зокрема, часто робота засуджених організовується без додержання правил охорони праці та техніки безпеки.

Так, приміром, виявлено допущення засуджених до роботи без засобів індивідуального захисту та виконання робіт із підвищеною небезпекою без відповідних дозволів. Зрештою, таке нехтування призвело до травмування ока засудженим, який відбуває покарання в Катеринівській виправній колонії № 46. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 271 КК України (порушення вимог законодавства про охорону праці), хід досудового розслідування у якому контролюється Сарненською окружною прокуратурою.

Окрім того, обласною прокуратурою, після виявленого грубого порушення законодавства про працю щодо засуджених, залишених для роботи з господарського обслуговування слідчого ізолятора, зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 172 КК України.

Всього з початку цього року органами обласної прокуратури керівникам різних рівнів внесено 20 вказівок про усунення порушень законодавства щодо дотримання прав в'язнів на працю. За результатами розглядів 9 з яких до відповідальності притягнуто 11 посадових осіб. Решта документів прокурорського реагування ще перебувають на розгляді.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ